Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiliz şirketler yatırımcı çekmek için Suudi Arabistan'a gidiyor

İngiliz finansal teknoloji (fintech) şirketleri, yatırımcı çekmek için Suudi Arabistan'a gidiyor. Wise, Anthemis gibi şirketlerin yöneticileri etkinlik için Riyad'da Suudi yetkililerle görüşecek.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 21:19:24

İngiliz şirketler yatırımcı çekmek için Suudi Arabistan'a gidiyor

Bloomberg'in haberine göre İngiliz şirketler, Suudi Merkez Bankası ve Kamu Yatırım Fonu ile bir dizi görüşme yaptı.

İngiltere'nin finansal teknoloji dünyasından ve iş dünyasının liderlerinden oluşan heyet, İngiliz startup'larına yatırım çekme çabalarının bir parçası olarak bu ay Suudi Arabistan'a gidecek.

Bloomberg'in elde ettiği bilgilere göre, Wise Plc ve risk sermayesi şirketleri Anthemis Group ve Outward VC'nin yöneticilerinin de katılması bekleniyor.

Habere göre, üç günlük görev kapsamında şirketler Suudi Merkez Bankası ve Riyad'daki Kamu Yatırım Fonu temsilcileriyle bir araya gelecekler.

FİNTECH NEDİR?

FinTech Haftası, her yıl Suudi Arabistan ile İngiltere arasındaki finansal teknoloji iş birliği alanında düzenleniyor.

Birleşik Krallık Yatırım Birliği tarafından 2018'de varlık yönetimi alanında teknolojinin benimsenmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan fintech merkezi olan Engine ile Suudi Merkez Bankası tarafından kurulan ortaklık sonrası iki ülke arasındaki stratejik ittifak geliştirildi.

Suudi Arabistan'ın finansal hizmetlere yeniden odaklanması, Vizyon 2030 stratejisinin bir parçası olarak ekonomisini çeşitlendirmeye yönelik bir hamle olarak kaydediliyor.

Birleşik Krallık'ta kurulan bir dizi fintech firması, Suudi müşteri profiliyle yakın ilişki kuruyor. Bunun bir örneği, Müslüman para uygulaması olarak adlandırılan ve Müslümanların değerleri doğrultusunda bütçelemelerine, tasarruf etmelerine ve yatırım yapmalarına yardımcı olan ve hızla büyüyen İslami bir fintech olan Londra merkezli fintech Kestrl'dir.

Fintech aynı zamanda, Birleşik Krallık ve Suudi Arabistan'ın teknoloji ekosistemlerini birbirine bağlama misyonuyla geçen 2021'de başlatılan Suudi/İngiltere Teknoloji Merkezi'nde yer alan üç stratejik sektörden biridir.

Haber Ara