Dolar

32,3640

Euro

34,6931

Altın

2.391,88

Bist

10.160,87

Google, Android 11 Go Edition'ı duyurdu

Google, Pixel telefonlar için Açık beta olan Andoid 11 sürümünü yayınlamıştı ancak giriş seviye telefonlar bu güncellemeyi alamıyordu. Şimdi ise Google diğer akıllı cihazlar için Android 11'in Go Edition versiyonunu hizmete sundu. Peki Android 11 Go Edition özellikleri nedir? İşte detayla...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-11 12:35:33

Google, Android 11 Go Edition'ı duyurdu

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android ekosistemi için geliştirilen giriş seviye cihazlar için 2018 yılında tüketicileri memnun edecek bir proje başlattı. Android (Go Edition) olarak isimlendirilen bu proje, giriş seviye telefon sahiplerine son sürüm Android özelliklerini sunmayı amaçlıyordu. Android 11'in yayınlanmasıyla birlikte de kullanıcıların gözü kulağı, Google'dan gelecek haberlerdeydi. Beklenen oldu ve Google, Android 11 (Go Edition) özelliklerini duyurdu.

Google'ın bir blog gönderisi hazırlayarak yaptığı duyuru, Go Edition programında olacak kullanıcıların yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Çünkü geliştirici ekip, kullanıcılar için oldukça gelişmiş bir Android 11 (Go Edition) oluşturmuş. Dilerseniz hemen, giriş seviye telefon sahiplerine sunulacak bu işletim sisteminin özelliklerine yakından bakalım.

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Android 11 (Go Edition), Android 10 (Go Edition)'dan yüzde 20 daha hızlı olacak. Bu da düşük seviye telefonların, daha akıcı bir deneyim sunmasını sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar, Android 11'le birlikte kullanıcıların hizmetine sunulan yeni bildirim panelini kullanabilecekler. Bu bağlamda kullanıcılar, sohbet mesajlarından gelen bildirimleri, tıpkı normal Android 11 kullanıcıları gibi en üstte görecekler,

android-11_1

Android 11'in etkileyici özellikleriyle ilgili bir diğer konu da gizlilikle ilgiliydi. Bu bağlamda kullanıcılar, uygulamalara tek seferlik izinler verebilecekler. Ayrıca yeni işletim sistemi, uzun süre kullanılmayan uygulamalara verilen izinleri otomatik olarak silecek. İşte bu özellik, Android 11 (Go Edition) kullanıcılarına da sunulacak. Bu sayede giriş seviye telefon kullanan tüketicilerin güvenlik seviyesi de artırılmış olacak.

Haber Ara