Dolar

32,3787

Euro

34,7527

Altın

2.411,66

Bist

10.102,31

Babayiğitler meydanda: Yerli otomobil için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil için tarih vermesinin hemen ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerli otomobilin brandalı görüntülerini paylaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-21 12:40:21

Babayiğitler meydanda: Yerli otomobil için geri sayım başladı

Malezya'da basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin 27 Aralık Cuma günü Gebze'de tanıtılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan bir paylaşım geldi. Varank, Twitter hesabından otomobilin brandalı fotoğraflarını paylaştı.

BABAYİGİTLER MEYDANDA

2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017'de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girisim Grubu işbirliği Protokolü,

Anadolu Grubu, BMC, Kiraca Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'le imzalandı.

Projedeki '5 babayiğit'in yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Gebze'de inceleyecek 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar. TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO'luguna Hazi-, ran 2018'de Mehmet Gürcan Karakas getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.

EMObdRFWkAAi__7

(Soldan sağa; BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan)

Haber Ara