Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Akıllı telefonlara 'Kalpten bağlanacağız'

Özellikle giyilebilir teknoloji hiçbir sınır tanımadan günlük hayatımıza hızla giriş yapmaya devam ediyor. Google akıllı telefonlar bu kez kalp ölçümü yaparak verileri kullanıcılara ulaştıracak

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-06 22:34:37

Akıllı telefonlara 'Kalpten bağlanacağız'

Giyilebilir teknoloji alanında yatırım ve atılımlar yapılmaya devam ediyor. Bu eksende çalışmalardan binisi de "Sağlıklı hizmet" için farklı bir uygulamayı devreye soktu.

Google telefon kullanıcıları, tıbbi ekipmana veya akıllı saate ihtiyaç duymadan, mart ayından itibaren kalp ve solunum hızlarıyla ilgili bilgilere erişebilecek. Google mühendisleri, makine öğrenimi adı verilen bir teknik geliştirerek yeni bir adım attı

Selfie yapar gibi

Araştırma sürecinde yer alan mühendisler Google'ın telefon markası Pixel kullanıcılarının yakında akıllı telefonlarının kamerasıyla solunum ve kalp atış hızlarını ölçebileceklerini söyledi. Kullanıcılar, tıbbi ekipmana veya bağlı saatlere ihtiyaç duymadan, selfie kadar basit bir manevra sayesinde, Google Fit wellness uygulamasında bu bilgilere Mart ayından itibaren erişebilecek.

Grubun sağlık şubesinin direktörü Shwetak Patel ise yaptığı açıklamada "Her gün kullandığımız bağlı cihazların potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz" Yapay zeka ile bu cihazların kapasiteleri katlanıyor..Ve en yaygın olanı tüm sensörleriyle birlikte akıllı telefon" yorumunu yaptı.

Solunum hızını ölçüyor

Google mühendisleri, "makine öğrenimi" olarak bilinen bir teknik geliştirdi. Kullanıcıların yalnızca Google Fit uygulamalarını açmaları gerekecek ve kamera, solunum hızını ölçmek için göğüs kaldırma ve alçaltma hareketlerinin hafif hareketlerini algılayacak. Kalp atış hızı için, taze oksijenli kan kalpten vücudun geri kalanına aktığında ortaya çıkan cilt rengindeki fark edilmeyen değişiklikleri kullandılar. Kullanıcılar parmak uçlarını telefonlarının lensine yerleştirecek, flaş etkinleşecek ve uygulama dakika başına kalp atışı sayısı hakkında karar verecek.

Mobil iletişim sistemi

Google Health'in mühendisi Jiening Zhan, "Çalışmamızda çok çeşitli cilt renklerini dikkate aldık" dedi. ABD ilaç ajansı "Teknolojimiz refah amacıyla tasarlanmış olsa da, hata marjları FDA tarafından onaylanan ekipmanlarla aynı aralıktadır" yorumunda bulundu.
Bu yeni araçların önümüzdeki aylarda Android telefonlara (Google'ın mobil işletim sistemi) ulaşması bekleniyor. Google, kullanıcı hafızada tutmak istemediği sürece, verilerin sunucularından geçmeden doğrudan akıllı telefon üzerinde işleneceğini belirtti.Grup, örneğin gelecekte para kazanma veya refahla ilgili diğer ürün markaları ile olası ortaklıklar açısından niyetini belirtmedi. Fitbit saatleri (Google tarafından satın alındı) veya Apple'dan olanlar gibi birçok bağlı aksesuar, bu tür vücut işlevlerinin ölçülmesine zaten izin veriyor.

Haber Ara