Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

3 ülke birleşip yapay zeka kullanarak yeni bir savaş uçağı geliştirecek

İngiltere, İtalya ve Japonya ortak yapay zeka kullanarak geliştirecekleri savaş uçağı 2035 yılında üretilecek.

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-09 11:50:28

3 ülke birleşip yapay zeka kullanarak yeni bir savaş uçağı geliştirecek

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yaptığı açıklamada yapay zeka kullanılarak akıl okuyacak teknolojiye sahip savaş uçağı üretileceğini belirtti. Başbakan Sunak, projenin hayata geçmesiyle İngiltere'de binlerce kişiye iş kapısı olacağınıda vurguladı.

Üç ülke, gelecek nesil savaş uçağının 2030'ların ortasında kullanıma girmesini hedefliyor. Yeni tip savaş uçağı böylece Tayphoon (Tayfun) tipi savaş uçaklarının yerini alacak.

Yeni savaş uçağının İngiliz Tempest ve Japon FX savaş uçaklarının özelliklerini bir araya getireceği de açıklandı. Yeni uçak, en gelişmiş silah sistemlerine de sahip olabilecek.

BBC

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara