Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Selahattin Baki kimdir? Kaç yaşında, nereli, ne iş yapıypr? Selahattin Baki'nin hayatı

Dün gece oynanan Rams Başakşehir-Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamalarla gündem olan Selahattin Baki’nin hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Selahattin Baki kimdir, kaç yaşında, nereli,ne iş yapıyor? İşte Selahattin Baki'nin hayatı ile ilgili detaylar…

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-25 17:41:36

Selahattin Baki kimdir? Kaç yaşında, nereli, ne iş yapıypr? Selahattin Baki'nin hayatı

Dün gece oynanan Rams Başakşehir-Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamalarla gündem olan Selahattin Baki'nin hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Selahattin Baki kimdir, kaç yaşında, nereli,ne iş yapıyor? İşte Selahattin Baki'nin hayatı ile ilgili detaylar…

Selahattin Baki kimdir?

Selahattin Baki İstanbullu Türk iş insanıdır. 17 Mayıs 1975 tarihinde dünyaya gelen Selahattin Baki eğitimini Mt.Ida College'da tamamlamıştır.

Selahattin Baki, Suudi Prens, İşadamı ve Milyarder Abdullah bin Musa'ed bin Abdulaziz Al Saud'un danışmanıdır. Mayıs 2001'den Mayıs 2005'e kadar Baki, uluslararası bir deniz taşımacılığı şirketi olan 'Antoine Makzume' için Satış ve Pazarlamada çalıştı. Mart 2007'de Prens Abdullah'a danışman oldu ve Mart 2009'da Baki, 'Suudi Çevre Projeleri Şirketi' için Nanoteknoloji Satış ve Pazarlama rolünü üstlendi. Eylül 2013'te Prens Abdullah'ın Sheffield United'ın %50 hissesini satın almasının ardından Baki, Blades Leisure Ltd'nin yönetim kuruluna katıldı; Baki kısa süre sonra Sheffield United'ın Suudi kulübü Al-Hilal FC ve Türk kulübü Fenerbahçe ile iş ilişkileri kurma planlarını açıkladı.

2014 yazında Baki, Sheffield United'ın 125. Yıldönümünü kutlamak için Fenerbahçe ile bir hayır amaçlı dostluk maçı düzenlenmesine yardım etti ve maçtan elde edilen para Türkiye'deki Soma maden faciasının kurbanlarına yardım edecek. 10 Kasım 2014'te Sheffield United, Baki'nin "küresel bağlantıları kullanmak, denizaşırı futbol yetenek fırsatlarını belirlemeye yardımcı olmak ve Kulüp yönetiminin dikkatine uluslararası sponsorluklar getirmek" göreviyle kulübün Uluslararası Futbol Koordinatörü olarak atandığını duyurdu.

Haber Ara