Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Osayi Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel kaç yaşında ve nereli? Osayi hangi takımlarda oynadı?

Süper Lig'de dün akşam oynanan olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel'in hayatı ve biyografisi araştırılan konular arasında yer aldı. Sarı-lacivertlilerin 3-2’lik galibiyetle sonuçlandırdığı maçın ardından çeşitli olaylar yaşandı. Osai Samuel de bu olayların ardından gündeme geldi. Peki, Osayi Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel kaç yaşında ve nereli? Osayi hangi takımlarda oynadı? İşte Nijeryalı futbolcu hakkında bilgiler...

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-18 20:47:12

Osayi Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel kaç yaşında ve nereli? Osayi hangi takımlarda oynadı?

Süper Lig'de dün akşam oynanan olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel'in hayatı ve biyografisi araştırılan konular arasında yer aldı. Sarı-lacivertlilerin 3-2'lik galibiyetle sonuçlandırdığı maçın ardından çeşitli olaylar yaşandı. Osai Samuel de bu olayların ardından gündeme geldi. Peki, Osayi Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel kaç yaşında ve nereli? Osayi hangi takımlarda oynadı? İşte Nijeryalı futbolcu hakkında bilgiler...

Bright Osayi-Samuel kimdir?

Bright Osayi-Samuel, 31 aralık 1997 tarihinde Nijerya'nın Okija kentinde dünyaya geldi. Ancak İngiliz vatandaşlığı da bulunmaktadır. Bright Osayi-Samuel, kariyerine İngiltere'nin Blackpool FC kulübünde başladı. Daha sonra ise Queens Park Rangers'a transfer oldu. Aslen sağ kanat mevkisinde oynayan Bright Osayi-Samuel, forvet ve sol kanatta da görev alabilmektedir. Sağ ayağına hakim olan oyuncu, 1,75 boyunda.

2020-2021 sezonu devre arasından itibaren olmak üzere 4,5 sezonluğuna Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla ilk maçına Rizespor karşısında çıktı, oyuna 61. dakikada Thiam'ın yerine girerek dahil oldu. Ligdeki ilk asistini Hatayspor karşısında yaptı. İlk golünü ise Konyaspor'a karşı attı. Devre arasında takıma katılan Osayi-Samuel ligde 18 maça çıktı ve 1 gol, 1 asist yaptı. Türkiye Kupası'nda ise 1 maça çıktı.

2021-22 sezonu

Ligin 4. haftasında oynanan Sivasspor maçına ilk 11'de başladı. 23. dakikada Diego Rossi'nin Osayi-Samuel'in bulunduğu bölgeye topu göndermesi ve Sivassporlu oyuncuların topu uzaklaştıramaması nedeniyle yaşanan karambolde topu ağlara göndererek bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atmış oldu.

914c3250b1244b58be7f85737ca0ed99

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Eintracht Frankfurt ile oynanan maçın 90+4. dakikasında hızla rakip yarı sahasına doğru koşan Osayi-Samuel, Franknfurt oyuncusu Jakic tarafından yere düşürüldü. Bu faule çok sinirlenen oyuncu, Jakic'in üzerine yürüdü. İki takımın yedek kulübesindeki oyuncuların da olaya dahil olmasıyla tartışma büyüdü. Bu olay sonrasında Fenerbahçe'de Osayi-Samuel ve Berke Özer, Frankfurt'da ise Kristijan Jakic ve Ajdin Hrustic sarı kart gördü.

17 Ekim 2021 tarihinde Trabzonspor ile oynanan maçtan sonra sosyal medya hesabından hakemler hakkında yapmış olduğu küfürlü paylaşım sonucunda PFDK'ye sevk edildi. 13.000 ₺ para cezası ve 3 resmi müsabakadan men cezası aldı.

Haber Ara