Dolar

32,4610

Euro

34,7557

Altın

2.429,35

Bist

10.082,77

MHP'li vekil Sancaklı: Kulüpler seneye oyuncuların paralarını da ödeyemeyecek

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, beIN Sports'un Türkiye'den 'kaçmak istediğini' ileri sürdü. Dünyada kimsenin Türkiye ligini yayınlamak istemediğini ifade eden Sancaklı, oyuncu kalitesinin geçmiş dönemdekilere kıyasla düştüğünü söyledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-20 19:08:26

MHP'li vekil Sancaklı: Kulüpler seneye oyuncuların paralarını da ödeyemeyecek

Haber Global'e konuşan Eski futbolcu ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk futbolunun şu anki sistemde geleceğinin parlak olmadığını söyledi.

“Alışmışlar ya, devletin kapısına geliyorlar, bittik öldük. Devlet ödesin parayı…”

Sancaklı, “bize 3 sene sonra bir şey değişmezse bir fotoğraf ortaya koyabilir misiniz?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Değişmezse ligler oynanmaz. Nasıl oyananacak? 12 milyarın yıllık faizi 3 milyar TL. Nereden ödeyecekler? Kulüpler nasıl transfer yapacak? Şu anda herkes transfer yapmak istiyor. Hadi yapsınlar da görelim. Seneye oyuncuların paralarını da ödeyemeyecekler, çalışanların, çim kesen adamın parasını ödeyemiyorlar. İnsanlar ağlıyor. Hangi 3 sene? Seneye mesela… Dijitürk çelkildi, beIN Sports, ne yapacak? 2 sene önce çekilmek istediler. Çünkü reklamı gitti bu işin. Kimse sponsor olmak istemiyor, beIN Sports da ‘ben çekiliyorum' dedi. Bazı kulüp başkanları beni aradı, yardım etmem için. Ben adamların büyük bölümünde haklı olmalarına rağmen Meclis'te konuşma yaptım. Sonra tahmin ediyorum, Cumhurbaşkanımız devreye girdi, bir sene daha devam ettiler. 80 milyon dolar indirdiler, bu sene de 80-90 milyon dolar indirirler. O gidince kulüpler de gidecek, alışmışlar ya, devletin kapısına geliyorlar, bittik öldük. Hadi TRT yayınlasın, devlet ödesin parayı falan…”

sancaklı

“Yabancı ülkeler Türkiye ligini neden yayınlasın?”

Yayıncı kuruluş beIN Sports'un Türkiye'deki futbola bakış açısıyla ilgili yorumda bulunan Sancaklı, "beIN Sports Türkiye'den kaçmak istiyor. 25 ülkenin yayınını yapıyorlar. Örneğin İngiltere liginin yayınını yapıp diğer 24 ülkeye satıyorlar, böyle bir ağ kurmuşlar. Bir tek Türkiye ligini kimse yayınlamak istemiyor" ifadelerini kullandı. Sancaklı, şöyle devam etti:

"Niye yayınlasın seni? Mesela sen İngiliz bir adamsın, Türkiye ligini neden seyretmezsin? Niye para ödesin adam? Türkiye liginin üç seneki önceki oyuncu kalitesiyle şimdi aynı mı? Beşiktaş'ın şampiyon olduğu seneki kadroyu saysana? Sosa'yı nereden aldı Trabzonspor? Milan'dan. Hadi alsınlar şimdi? Mesut Arsenal'de oynasaydı alabilirler miydi?"

Haber Ara