Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Hakem 'aldatmaya yönelik' derken o yerde can veriyordu

Hakem, futbolcunun kendisini aldatmaya yönelik hareket yaptığını düşündü ve sarı kartla cezalandırdı. Ancak hakem sarı kart çıkarırken futbolcu kalp krizi geçiriyordu.....İşte yeşil sahalardan acı haberlerden kesitler....

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-22 19:57:13

Hakem 'aldatmaya yönelik' derken o yerde can veriyordu

Türk ve dünya futbol tarihinde heyecanın eksik olmadığı sahalarda acı da eksik olmadı.

Yeşil sahalarda yaşanan birbirinden ilginç ölümler ise bugün dahi hafazalarımızda canlılığını koruyor. Tarihi süreç içerinde ölümcül olaylara yaş itibarıyla şahitlik edemeyenlere ise bu satırlarda hatırlatmak istedik.
İşte futbol tarihinin acı günlerinden kesitler:

Hazırlak maçında fenalaştı

Galatasaray'ın altyapısındaki futbolcu Dursun Özbek,1986'da Florya Metin Oktay tesislerinde yapılan antrenman sırasında yere düşerek 17 yaşında hayatını kaybetti.A takımla yaptıkları hazırlık maçı için son anda sahaya çıkmasına karar verilen Dursun'un kalbi, karşılaşmanın 4. dakikasına kadar dayanabildi.

İkinci yarıda bilincini yitirdi

Marc Vivien Foe, 2003'te Kamerun'un Kolombiya ile yaptığı FIFA Konfederasyonlar Kupası yarı final karşılaşmanın ikinci yarısında aniden fenalaşarak yere yığıldı. Bilincini yitiren futbolcu 28 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sarı kart sonrası hastaneye kaldırıldı

Macar futbolcu Miklos Feher, 2004'te Benfica forması altında çıktığı Guimares maçında, gördüğü sarı kart sonrası kafasını öne eğip fenalaştı ve maç sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Antrenmanda kalp krizi

Elazığsporlu futbolcu Gökmen Yıldıran, 2006'da antrenman sırasında kalp krizi geçirdi. 28 yaşındaki oyuncu, hastaneye kaldırılamadan hayata gözlerini yumdu.

Kalenin önünde yere yığıldı

İspanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (La Liga) ilk maçına, 2004 yılının mart ayında çıkan Sevillalı futbolcu Antonio Puerta, 2007'de oynadığı 2006-2007 sezonu ilk karşılaşmasının 35. dakikasında kendi kalesinin önünde yere düştü. 3 gün sonra öldü.

Top göğsüne çarptı

Hırvatistan 3. Ligi'nde Marsonia-Slavonija Pozega maçında ev sahibinin 25 yaşındaki futbolcusu Bruno Boban, hayatını kaybetti. Mücadelenin 15. dakikasında göğüsüne top gelen Boban, yerde kaldı ve doktorların müdahalesiyle kendine geldi. Ardından maç devam ederken tekrar rahatsızlanan Boban, ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

Sol bekin beklenmeyen ölümü

Romen sol bek oyuncusu Michael Klein 1984 ve 1990 Dünya Kupaları'nda ülkesi adına mücadele etti. Bayer Uerdingen oynarken 1993 yılında antrenmandan kalp krizi geçirdi ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sudan liginin acı günü

Sudan 1. Ligi ekiplerinden Al-Merreikh forması giyen Endurance Idahor, 6 Mart 2010'da takımının oynadığı lig maçı sırasında kalp krizi geçirip, vefat etti.

Hakem aldatıcı hereket sandı

Hırvatistan Ligi'nde Mladost forması giyen Goran Tunjic, Hrvatski Sokola maçında bir anda yere düştü. Hakem, futbolcunun kendisini aldatmaya yönelik hareket yaptığını düşündü ve sarı kartla cezalandırdı. Ancak hakem sarı kart çıkarırken futbolcu kalp krizi geçiriyordu. 2010 yılında gerçekleşen bu acı olay dünya basınında büyük yankı uyandırmıştı.

 Yegane kaptanın acı sonu

2000'de Dinamo Bükreş formasıyla sahada hayatını kaybeden Rumen futbolcu Catalin Hildan 2000'in Ekim ayında bir hazırlık maçı sırasında geçirdiği kalp kriziyle 24 yaşında hayatını kaybetti. Dinamo Bükreş taraftarları arasında “yegane kaptan” olarak biliniyor

Çarpışma sonu oldu

1980'de Brezilya'da doğan forvet oyucu Hindistan Ligi'nde Dempo forması giyerken, oynanan final maçında kupayı getiren golü attığı sırada kaleci Subrata Pal tarafından aldığı darbe sonucu yerde kaldı. Bu çarpışmadan sonra hastaneye kaldırılan Cristiano Junior burada hayatını kaybetti.

Forvetten acı haber

Guatemala Milli Takımı`nın kalecisi Josue Dany Ortiz, 2004 yılında Guatemala Liginde Municipal takımının formasını giydiği lig maçında Comunicaciones takımının forveti Rodriguez ile hava topuna çıkarken çarpıştı. Göğsüne sert darbe alan kalecinin kalbinin durduğu rapor edildi

14. dakikida yasa boğuldular

Brezilyalı futbolcu Paulo Sergio de Oliveira Silva (Serginho) 2004'te 30 yaşındayken Sao Paulo'da bir futbol maçı sırasında kalp krizi geçirdi. Serginho'nun kulübü Sao Caetano'nun başkanı Jairo Leal, yaptığı açıklamada, Paulo Sergio de Oliveira Silva'nın (Serginho) futbol maçının ikinci yarısı 14'üncü dakikada yere düştüğünü ve sonrasında hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

78. dakikada çıkmak istedi ama...
İskoç oyuncu Phil O`Donnell, Motherwell takımında oynarken hayatını kaybetti. Takımının 2007 yılında Dundee United'ı 5-3 yendiği maçın 78. Dakikasında oyundan çıkmak istedi. Kenara geldikten sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan kaptan, burada yaşamını yitirdi.

50. dakikada kalp krizi

Pescaralı Renato Curi Serie B'de Perugia ile marka oldu. 30 Ekim 1977'de oynanan Juventus maçının 50. Dakikasında sahada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.Perugia takımının maçlarını oynadığı stada onun adı verildi.

Kardeşini böyle anıyordu...

Olivier Petit, ünlü Fransız futbolcu Emmanuel Petit'in futbolcu olan ve 1987 yılında sahada kalp krizinden ölen ağabeyi. Emmanuel Petit futbol oynadığı dönemde abisini anmak amacıyla her maçtan önce bir tutam çim alıp havaya savurarak anıyordu

Forması müzeye kaldırıldı

Mısır, El-Ahly'de forma giyen Mohamed Abdelwahab,31 Ağustos 2006'da takım idmanı sırasında kalp krizi geçirdi. 23 yaşındaki futbolcu tüm müdahalelere rağmen yaşama gözlerini yumdu. El-Ahly Kulübü, Mohamed Abdelwahab'ın 3 numaralı formasını emekliye ayırıp, müzeye kaldırdı.

 

Haber Ara