Dolar

32,3932

Euro

34,8444

Altın

2.430,72

Bist

9.915,62

Gianni Infantino ''mavi kart'' önerisine noktayı koydu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, futbolcuları kısa süreli oyundan ihraç edecek 'mavi kart' önerisine karşı olduklarını ifade etti.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-02 13:41:07

Gianni Infantino ''mavi kart'' önerisine noktayı koydu

Infantino, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) İskoçya'daki 138. Yıllık Genel Kurul Toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hakem itirazları veya aldatıcı hareketlerde bulunan futbolcuların 10 dakika süreyle oyundan çıkarılacağına dair haberlere ilişkin konuşan Infantino, "Elit seviyede herhangi bir mavi kart uygulaması olmayacak. Bu, bizim için gündemde olmayan bir konudur." dedi.

FIFA olarak "mavi kart" fikrine tamamen karşı olduklarını vurgulayan Infantino, "Bu konuda bilgim yoktu. Ben FIFA başkanıyım ve FIFA'nın IFAB'da söz sahibi olduğunu düşünüyorum. Başlık ister misiniz, bilmiyorum, mavi kart kırmızı kart." ifadelerini kullandı.

Infantino, futbolun geleceği için yeni önerilere açık olunması gerektiğini belirtirken, "Ancak bir bakışta oyunun temelini ve geleneğini korumak zorundasınız. Mavi kart diye bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

IFAB'ın mavi kart önerisinin yer aldığı raporu 9 Şubat'ta yayımlamayı planladığı ancak teklifin basına yansımasının ardından gelen tepkiler üzerine vazgeçtiği öne sürülmüştü.

Haber Ara