Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Galatasaray'a çağrı: İkisinin de destek alması lazım

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, deplasmanda Samsunspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin önünde liderliğe yükseldi. Bir TV programında mücadeleyi değerlendiren eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'dan iki futbolcunun desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. İşte Rıdvan Dilmen'in Samsunspor-Galatasaray maçı ile ilgili yaptığı tespitler...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-03 11:29:16

Galatasaray'a çağrı: İkisinin de destek alması lazım

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, deplasmanda Samsunspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin önünde liderliğe yükseldi. Bir TV programında mücadeleyi değerlendiren eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'dan iki futbolcunun desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. İşte Rıdvan Dilmen'in Samsunspor-Galatasaray maçı ile ilgili yaptığı tespitler...

"Fenerbahçe baskı altında olabilir"

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın galibiyeti sonrasında Fenerbahçe'nin baskı altında olabileceğini şu sözlerle ifade etti: "Uzun süredir önce Fenerbahçe oynuyordu. Şimdi ise uzun süre sonra Galatasaray, maç fazlasıyla da olsa liderliğe oturdu. Hep Fenerbahçe önce oynayıp, Galatasaray risk alıyordu. Şimdi Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında baskı altında olabilir"

Zaha'nın farkı

Zaha'nın oyuna girmesinin ardından Galatasaray'ın değişen oyunu hakkında Rıdvan Dilmen, "Galatasaray ilk yarıda kullandığı tek korneri golle sonuçlandırdı. Bir de Samsun 80'den sonra bu maçın dönmeyeceğini anladı. Zaha da girince orta saha rahat geçildi özellikle. Zaha'dan sonra sahanın vasat oyuncularından Berkan da gelmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Muslera ve Nelsson ikilisi

Rıdvan Dilmen, Fernando Muslera ve Victor Nelsson'un performansı hakkında, "Bugün Muslera ve Nelsson ikilisi 3 puanın 2'sini aldılar. Diğerini de Barış Alper, Torreira, Davinson Snachez aldı. Onun dışında son derece etkisiz bir Icardi, bir Kerem vardı. Mertens'in ise asisti inanılmazdı" dedi.

Hakem yorumu

Rıdvan Dilmen, maçın hakemi Kaan Numanoğlu hakkında şu ifadeleri kullandı: "Hakem en az 5 kartlık pozisyonda kart göstermedi. Özellikle kora kor bir maç oldu. Torreira'nın orta sahada bir pozisyonu vardı, hakem ona sarı kart verebilirdi. Icardi'nin penaltı pozisyonu da tartışılabilir. Orta sahada olsa çalmaz mıydın denir ya. Bugün çalmadı da orta sahada. Oradaki mücadeleleri de devam ettirdi. Kaan'ı da devam ettirdi ama yarın sabah muhtemelen ayağına basamayacaktır"

Galatasaray iyi oynamadı

Galatasaray'ın performansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "İyi mi oynadı Galatasaray? Bence oynamadı sebebi de erkenden 2-0 olması.Skoru koruma içgüdüsü. 2 oyuncusu da gitti zaten. Orijinal sağ ve sol bek olmamsına rağmen, Abdülkerim olmamasına rağmen 3 puanı almayı başardılar" dedi.

Muslera maçı aldı

Muslera'nın performansına özel bir parantez açan Rıdvan Dilmen, "Muslera'nın maçın başında Taffarel'in, Arsenal maçında Henry'nin kafasını kurtardığı gibi pozisyonu oldu. İşte büyük kaleciler böyle maçlarda ortaya çıkıp büyük fark yaratıyorlar. Maç alan kaleci bunlar. Bugün Muslera maçı aldı resmen. Rakibinin ümitlenmemesine engel oldu" ifadelerini kullandı.

Kerem'in en büyük rakibi kendisi

Kerem Aktürkoğlu'nun performansını da değerlendiren Dilmen, "Kerem daha 10 gün önce maçın kahramanıydı. Tribünler futbolcu için çok önemlidir. Mesela Kerem'in geçen haftaki ıslıklanması onu etkileyebilir. Kerem'in en büyük rakibi duyguları olacaktır. En büyük rakibi kendisi. Kontrol etmesi lazım duygularını. Onun karşılığı da tecrübedir. Bu onun üzerinde baskı oluşturuyordur. Bir isteği var ama o olgunluğunu, tecrübesini yakalasa daha sakin kalabilir. Okan hoca da onu daha çok tribünlerin önüne atmamak için çıkarttı" dedi.

İcardi'nin de desteğe ihtiyacı var

İcardi ile de ilgili konuşan Dilmen, "Icardi'nin fiziksel desteğe ihtiyacı var. Bir senedir girmediği ofsayta 3 maçtır giriyor." ifadelerini kullandı.

Haber Ara