Dolar

32,2147

Euro

35,1156

Altın

2.525,29

Bist

10.643,58

Doğuş Grubu 'Spor'da birleşti

Çalışanlarını da sporun birleştirici gücüyle buluşturan Grup, 2005 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ‘Doğuş Şampiyonlar Ligi’ ile hem grup şirketleri arasındaki sinerjiyi hem de çalışan motivasyonunu artırıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-24 17:17:23

Doğuş Grubu 'Spor'da birleşti

‘Türk basketbolu ve yelkencilik başta olmak üzere spor alanında önemli yatırımlar gerçekleştiren, Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi'nin de ana sponsorluğunu üstlenerek genç yelkencileri olimpiyat yolunda destekleyen Doğuş Grubu, spor aracılığıyla toplumsal gelişime de katkıda bulunuyor. Çalışanlarını da sporun birleştirici gücüyle buluşturan Grup, 2005 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ‘Doğuş Şampiyonlar Ligi' ile hem grup şirketleri arasındaki sinerjiyi hem de çalışan motivasyonunu artırıyor.

 Kazanılanı topluma geri verme

Faaliyetlerini kurucusu olan Ayhan Şahenk'in “Toplumdan kazanılanı, topluma geri verme” ilkesiyle sürdüren Doğuş Grubu, “Doğuştan İyi Bir Gelecek” vizyonuyla sadece ekonomiye değil, çevre, eğitim, sağlık ve kültür-sanatın yanı sıra spora ve sporcuya verdiği desteklerle de güçlü ve sağlıklı bir toplumun kurulmasında öncü rolünü sürdürüyor. Doğuş Grubu, kitleleri ortak amaç etrafında buluşturan sporun, sağlıklı bir toplum yaratılmasının da dinamik gücü olduğuna inanıyor. Sporda fırsat eşitliğini sağlayan, çağdaş, özgüvenli ve sorumlu profesyonel sporcuları yetiştirmeyi hedefleyen çalışmalara her alanda katkı sunmaya devam ediyor.

Destek sürüyor
Devam eden Fenerbahçe Doğuş Yelken Kulübü sponsorluğunun yanı sıra geçmiş yıllarda Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı'na verdiği desteği, 2015 yılında Turkish Airlines Euroleague ana sponsorlarından biri olarak uluslararası arenaya taşıyan Doğuş Grubu, sosyal sorumluluk projelerinden ‘Oyunda Kal' platformunu da Euroleague'in sosyal sorumluluk programı One Team'in bir parçası yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi'nin de ana sponsorluğunu 2016 yılından bu yana üstlenerek genç yelkencilerin olimpiyat yolunda yanlarında olmaya devam ediyor.

Kurumsal bir kültür
Kurum kültüründe sporun önemli bir yere sahip olduğu Doğuş Grubu'nda, grup şirketlerinin çalışanlarıyla kurgulanan çapraz projelerle unvan ve departmandan bağımsız, her seviyeden çalışanın kendini geliştirebileceği ve takım çalışmasıyla birbirini tanıyabileceği fırsatlar yaratılıyor. Çalışanlara yönelik sportif projelerle grup içi sinerji ve motivasyonun artırılarak, grubun, sağlıklı, dinamik, birbiriyle iletişimi ve verimliliği yüksek kadrolarla geleceğe olan yolculuğu devam ediyor. Bu amaçla, 2005 yılından itibaren aralıksız gerçekleşen, yoğun iş hayatı içerisinde çalışanların ufak molalarla soluklanmasını sağlayan, grup olarak bir araya gelmenin anlam bulduğu ve sportmence mücadelelerin yaşandığı ‘Doğuş Şampiyonlar Ligi' ise kurum kültüründe sporun öneminin en somut kanıtını oluşturuyor.

Farklı branşlarda etkinlikler
Geçtiğimiz yıllarda atletizm, bowling, futbol, voleybol, karting, bilardo, tenis, yüzme, atletizm, basketbol, dart, satranç, masa tenisi- ve bisiklet olmak üzere 14 farklı branşta gerçekleştirilen ‘Doğuş Şampiyonlar Ligi'ne bugüne kadar 26 farklı Doğuş Grubu şirketinden toplam 5.533 çalışan katıldı. Mevcut branş sayısı, süresi ve grup içerisindeki geniş katılım yelpazesiyle diğer turnuva ve liglerden çok daha farklı bir yerde konumlanan Doğuş Şampiyonlar Ligi'nde her branş için ilgili federasyonun lisanslı hakemleri gözetmen olarak maçlarda görev alıyor. Bu yıl tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi nedeniyle organizasyon tek branş olarak e-spor kurgusuyla gerçekleştirildi. Turnuva süresince maçlara, 10 grup şirketinden 56 sporcu evlerinden katıldı.

 

Haber Ara