Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın istifa etti

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi bitti. Yalçın, Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşüp son kararını verdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-09 12:30:53

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın istifa etti

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın'ın istifasını kabul etti.

Saat 12'de Nevzat Demir Tesisleri'nde başlayacak antrenman öncesi Başkan Ahmet Nur Çebi ile biraraya gelen 49 yaşındaki teknik adam görevini resmen bıraktı. Görüşmede Yalçın'ın istifasını Başkan Çebi'ye sundu.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada ise, "29 Ocak 2020 tarihinden bu güne profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Görev süresince profesyonel futbol takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın'a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe geçici olarak altyapı antrenörlerinden Önder Karaveli getirilecek. Siyah beyazlıların Süper Lig'de bu hafta oynayacağı Yuketel Kayserispor maçında takımın başında Önder Karaveli olacak.

besiktasta-sergen-yalcin--869_2-41

DAHA ÖNCE İSTİFADAN DÖNMÜŞTÜ

27 Kasım'da ligde Giresunspor'a sahasında 4-0 mağlup olarak çok ağır bir yenilgi alan siyah-beyazlılarda Sergen Yalçın maçın ardından istifa sinyali verse de ertesi gün başkan Ahmet Nur Çebi ile yapılan görüşmenin ardından devam kararı almıştı. Sonrasında oynanan Kasımpaşa maçında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan ve berabere kalan Beşiktaş'ta sergilenen performans yine kimseyi tatmin etmezken Dortmund hezimeti bardağı yeniden taşırdı ve ayrılık kaçınılmaz oldu.

AVRUPA'DA HÜSRAN YAŞADI, LİGDE ZİRVEYE UZAK KALDI

Bu sezon hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da beklentilerin çok uzağında kalan Beşiktaş, ligde 15 haftada sadece 21 puan toplayabilmişti. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden siyah-beyazlılar Ajax, Sporting ve Borussia Dortmund'la oynadığı maçların tamamından yenilgiyle ayrılarak Avrupa defterini puansız kapamıştı.

Geçen sezon şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş bu sezon Süper Lig 'de son 5 maçta galibiyet göremedi. Siyah-Beyazlılar 21 puanla 9. sırada bulunuyor. 

BEŞİKTAŞ'TA TEKNİK DİREKTÖRLÜK KOLTUĞU İÇİN 4 ADAY VAR

Öte yandan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için 4 aday var.

2 yerli 2 yabancı olmak üzere belirlenen adaylar şöyle:

Şenol Güneş: Beşiktaş'ta 4 yıl çalıştı, 2 şampiyonluk kazandı. Şampiyonlar Ligi'nde namağlup ve lider olarak gruptan çıkma başarısı gösterdi. En güçlü aday.

Rıza Çalımbay: Sezonun geri kalanında takımı toparlayabilecek bir isim. Hem camiayı bilen hem de gittiği her kulüpte sözleşmesine "Beşiktaş isterse giderim" maddesi koyduran bir kulüp efsanesi. 2005 yılında kulüpte 10 ay çalışıp 31 maça çıkmıştı. Takım o dönem maç başına 2 puan ortalaması yakaladı.

Slaven Bilic: Yabancı hoca seçenekleri arasında kulübü en iyi tanıyan isim. 2.5 sezon Beşiktaş'ta çalıştı ve şampiyonlukların kıyısından döndü. Avrupa Ligi'nde yarı final oynatma başarısı gösterdi.
Andrea Pirlo: Beşiktaş'ın geleceği yönelik takım kurma ve dünyaca ünlü bir isimle anlaşma planı olursa ihtimaller dahilinde tutuluyor. İtalyan hoca şu anda boşta.

Sürpriz adaylar: Beşiktaş sezonun geri kalanında takımı emanet etmek için camiayı tanıyan Çağdaş Atan, İbrahim Üzülmez, Mehmet Özdilek ve Samet Aybaba gibi isimleri de değerlendirmeye alabilir. 5 teknik direktör de boşta.

Haber Ara