Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Beşiktaş En Cok Gol Atan Oyuncu

Beşiktaş en cok gol atan oyuncu denildiği zaman tüm sezonlara baktığımızda ekibin efsanevi ismi olarak dikkat çeken Feyyaz Uçar çıkıyor. Bu isim attığı gollerle takımına büyük bir katkı sağlamıştır.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-21 14:57:21

Beşiktaş En Cok Gol Atan Oyuncu

Siyah beyazlı takım tarihine baktığımızda en fazla golü atan ismin Feyyaz Uçar olduğunu görmekteyiz. Elbette bu oyuncu dışında kalan ve yine goller atarak takımının başarısında pay sahibi olan daha farklı isimler de söz konusu olduğundan bunların tümünü yazımızda sizler için inceledik.

Beşiktaş'ın Efsane İsmi Feyyaz Uçar Kimdir?

Siyah beyazlı takımın tarihi boyunca en fazla gol atan isim her zaman merak edilen bir konu olarak dikkat çeker. Beşiktaş en cok gol atan oyuncu Feyyaz Uçar'dır. Hemen hayat hikayesine bakalım. Başarılı isim 1963 yılında İstanbul'un Avcılar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Futbol dünyasında kibar Feyzo lakabıyla anılır. Özellikle siyah beyazlı takımda oynamış olduğu yıllarda atmış olduğu gollerin sonrasında taraftarların kalbinde taht kurmuştur.

Başarılı eski oyuncu santrafor bölgesinde görev yapmıştır. 1,77 boyundadır. Altyapı kariyerine baktığımızda dünyaya gelmiş olduğu İstanbul ilçesi Avcılar takımında oynamış olduğunu görmekteyiz. Burada 1973 yılından 1981 senesine kadar kalmıştır. Burada göstermiş olduğu başarılı performansın ardından ise 1982 yılında siyah beyazlı takıma yani Beşiktaş kulübüne transfer olmuştur. Çok uzun yıllar boyunca yani toplamda 12 sene formasını giymiştir. Burada çıkmış olduğu maç sayısının ise 320 olduğunu hemen ifade edelim.

Aynı zamanda 1994 senesinde almış olduğu sürpriz bir kararın ardından bir diğer İstanbul takımı olan Fenerbahçe ekibine transfer olmuştur. Burada giymiş olduğu formayla 14 gol atmıştır. Bunu ise 35 maç sonrasında yapmıştır. 1995 senesinde ise Feyyaz Uçar Antalyaspor takımının yolunu tutmuştur. Kırmızı beyazlı forma ile 30 maça çıkmasının yanı sıra 8 kere de gol bulmuştur. Eski oyuncunun son durağı ise Kuşadasıspor'dur ve burada 24 maçta 6 gol atmasının ardından aktif futbolculuk kariyerine de son noktayı koymuştur.

Feyyaz Uçar denildiği zaman genel olarak akla hemen Beşiktaş takımı gelmesinden dolayı ilgili ekipteki istatistikleri ise şöyledir;

  • 12 sene boyunca siyah beyazlı takımla toplamda 320 maça çıkmıştır.
  • Bu karşılaşmalarda ise 170 gol atmasını bilmiştir.
  • Bunun yanı sıra oyuncunun toplamda 298 süper ligi, 31 Türkiye kupası ve diğer maçlarla beraber tam 361 müsabakada forma giydiğini de unutmayalım.
  • Kariyeri boyunca atmış olduğu gol sayısı 200 olarak dikkat çeker.
  • Ayrıca 48 kere asist yapmıştır.
  • Gol başına dakika istatistiklerine baktığımızda bunun 149 olduğunu görmekteyiz.

Bu özellikleri sayesinde Türk futbol dünyasının yetiştirmiş olduğu ve aynı zamanda Beşiktaş takımına mal olan önemli bir isimdir.

Feyyaz Uçar hakkında merak edilen bir diğer husus ise milli takımda göstermiş olduğu performanstır. Bunun detayları şöyledir;

  • İlk defa 1983 yılında Türkiye milli takımında forma giymeye başlayan Feyyaz Uçar, U-18 forması ile 2 maçta oynamıştır.
  • Ardından 1987 yılından 1993 senesine kadar ise U 21 forması ile 3 maçta 3 gol kaydetme başarısını göstermiştir.
  • Türkiye A milli futbol takımında ise 1988 yılından başlayarak 1993'e kadar hizmet vermiş olmasının yanı sıra çıkmış olduğu 28 müsabaka sonrasında 7 gol atmıştır.

Feyyaz Uçar'ın Teknik Direktörlük Kariyeri Nasıldır?

Her zaman son dakika spor haberleri Beşiktaş takımına gönül vermiş olan taraftarlar tarafından merak edilir. Başarılı isim futbolculuk hayatının bitmesinden sonra kariyerine teknik direktör olarak devam etmiştir. İlk deneyimi ise yardımcı hoca olarak Çanakkale Dardanelspor şeklinde karşımıza çıkar. Burada bir sene boyunca yani 2000 ile 2001 yılları arasında görev almıştır.

Yardımcı antrenör olarak buradan sonra Göztepe, Denizlispor, Beşiktaş takımlarında görev almıştır. Bir takımın başında teknik direktör olarak görev aldığı ilk sezon ise 2005 yılıdır. Bu dönemde Karşıyaka takımının başına geçmiştir. Daha sonra sırası ile Malatyaspor, Karşıyaka, Mardinspor, Altay, Türkiye U 20 takımı, Altay, Yeni Malatyaspor, Bandırmaspor ve son olarak Vanspor ekibinde teknik direktör olarak görev yapmıştır. Şu an için ise futbol yorumculuğu görevini yerine getiriyor.

Beşiktaş En Cok Gol Atan Diğer Oyuncuları Hangileridir?

Elbette ilk sırada Feyyaz Uçar yer alırken onun haricinde kalan ve ancak attıkları gollerle takıma katkıda bulunan Beşiktaş oyunculari da söz konusudur. İşte bu oyuncular ve kaydetmiş oldukları goller ve forma giydikleri dönemler;

  • Her zaman spor haberleri transferler konusunda öne çıkan isimlerden birisi zamanında Mehmet Özdilek olmuştur. Siyah beyazlı takımla özdeşleşmiş olan isimlerden birisi olmasının yanı sıra 100'ler kulübü içinde bulunur. Tam 484 maça çıkmıştır. Bunun ardından atmış olduğu gol sayısı ise 148 olarak dikkat çeker. Özellikle oyun tekniğinden dolayı zamanının en iyi yabancı oyuncularından olan Enzo Scifo ile ortak özellikleri bulunur. Bundan ötürü de Şifo Mehmet lakabı ile anılır.
  • Ali Gültekin ise siyah beyazlı takımın en çok gol kaydeden bir diğer önemli oyuncusu olarak karşımıza çıkar. A takımda 1984 yılında forma giymeye başlamasının ardından 11 sene boyunca burada görev almıştır. Buna göre 98 tane gol attığının altını da net şekilde çizelim.
  • Siyah beyazlı takımda en fazla gol atan oyuncuların arasında yabancı bir isim de var. Bu ise Bobo olarak dikkat çekiyor. Siyah beyazlı takıma ilk defa 2005 senesinde Brezilya'dan gelmiştir. Bunun sonrasında Beşiktaş için tam 94 gol atmasını bilmiştir.
  • En golcü Beşiktaşlı oyuncular listesinde Oktay Derelioğlu da bulunuyor. Çıkmış olduğu 197 maç sonrasında 92 gol kaydetmiştir.

Bunlardan farklı olarak ise Ertuğrul Sağlam 92 gol, Cenk Tosun 79 gol ile katkı sağlayan isimlerin arasında bulunur.

Haber Ara