A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde bu akşam İstanbul'da Romanya ile karşı karşıya gelecek.
Beşiktaş Park'ta (Tüpraş) oynanacak karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak ve TV8'den naklen yayınlanacak.
Karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu'ndan hakem François Letexier düdük çalacak. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak. Mücadelenin 4. hakemi Benoit Bastien olacak.
Türkiye bu karşılaşmayı kazanması halinde 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle 31 Mart'ta deplasmanda karşı karşıya gelecek. O mücadeleyi kazanan ekip Dünya Kupası'na katılma hakkını elde edecek. Son olarak 2002 Dünya Kupası'na katılan Milliler, 24 yıllık hasrete son vermek istiyor.
MİLLİ TAKIMDA İKİ OYUNCUNUN DURUMU BELİRSİZ
Ay-yıldızlı ekipte ağrıları bulunan Merih Demiral ve Zeki Çelik'in durumu belirsizliğini koruyor.
İki oyuncunun durumu yapılacak son kontrollerin ardından netlik kazanacak.
A Milli Takım'da sakatlığı bulunan Aral Şimşir ise aday kadrodan çıkarılmıştı.
TÜRKİYE İLE ROMANYA 27. RANDEVUDA
Türkiye İle Romanya şu ana kadar 26 maç yaparken, bunlardan 14'ünü Romanya, 5'ini Türkiye kazandı, 7 müsabaka da berabere bitti.
Türk Milli Futbol Takımı'nın toplam 24 golüne, Romanya 49 golle yanıt verdi.
Türkiye ile Romanya, 10'u resmi, 16'sı özel olmak üzere toplam 26 maç yaptı, bunlardan 14'ü Türkiye, 12'si Romanya'da oynadı.
A Milli Takım, Romanya ile yaptığı karşılaşmaların 10'unda gol atamazken, sadece 4'ünde kalesini gole kapatabildi.
İki takım son olarak 9 Kasım 2017'de Romanya'da karşı karşıya gelirken, ev sahibi takım mücadeleyi 2-0 kazandı.
MONTELLA 30. MAÇINDA
Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı ile bugüne kadar 22'si resmi, 7'si de özel olmak üzere 29 maçta görev aldı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 16 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.
ROMANYA'YI TECRÜBELİ TEKNİK ADAM MIRCEA LUCESCU ÇALIŞTIRIYOR
Romanya'nın başında tanıdık bir isim bulunuyor. Bir dönem A Milli Futbol Takımı, Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev alan Mircea Lucescu, Romanya Milli Takımı'nı çalıştırıyor. Romanya'nın kadrosunda ayrıca Türkiye'de forma giyen Ianis Hagi (Corendon Alanyaspor), Deian Sorescu (Gaziantep FK) ve Valentin Mihaila (Çaykur Rizespor) var.
DOLMABAHÇE'DE 71. MİLLİ MAÇ
A Milli Futbol Takımı, Romanya karşılaşmasıyla 2016 yılında açılan Beşiktaş Park'ta 4. kez oynayacak. Milliler, daha önceki adıyla İnönü Stadyumu'nda ise 67 maça çıkmıştı. Ay-yıldızlılar, Dolmabahçe'de yaptığı toplam 70 müsabakanın 30'unu kazanırken, 22'sini kaybetti, 18 mücadele ise berabere sona erdi.
İŞTE MUHTEMEL 11'LER
Türkiye: Uğurcan, Mert Müldür, Samet (Ozan), Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Orkun, Hakan, Arda, Kenan, Barış Alper
Romanya: Aioani , Ratiu, Ghita, Draguşin, Bancu, Tanase, Screciu, Dragomir, Baiaram, Man, Birligea
Kaynak: Habertürk