Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Ortakent köyünde doğup büyüyen Salih Demir, lise yıllarında araştırma yaparken gördüğü araçlardan etkilendi. Yaklaşık 20 yıl önce el emeği bir araç yapmak isteyen Demir, o yıllarda imkan bulamadı.

Şimdilerde İstanbul'da yaşayan 36 yaşındaki Salih Demir, yıllar önce hayalini kurduğu aracı yapmaya karar verdi. Motor ve tekerlek gibi aksamları temin eden Demir, aracın şase, kaporta ve donanımlarını tamamladı. 20 yıllık hayalini gerçekleştiren Salih Demir, 45 kilometre hıza çıkabilen aracı doğduğu köyde kullanmaya başladı.

"BU ARABAYA BİNMEK BENİM İÇİN PAHA BİÇİLMEZ"
El yapımı araçlara karşı ilgi duyduğunu ifade eden Salih Demir, lise yıllarında ödevi için araştırma yaparken denk geldiği el yapımı araçların çok hoşuna gittiğini ve kendisinin de yapmak istediğini belirtti. O dönem vakit bulamadığı için hayalini şimdi gerçekleştirdiğini anlatan Demir, aracın şasesinden kaplamasına, iskeletine kadar her şeyin kendi emeği olduğunu vurgulayarak bu araca binmenin kendisi için paha biçilmez olduğunu söyledi.