$

Dolar

45,5977

Euro

53,2744

£

Sterlin

61,0671

Frank

57,9808

Gram Altın

6.644,8900

Bitcoin

3.553.381

$

Dolar

45,5977

Euro

53,2744

£

Sterlin

61,0671

Frank

57,9808

Gram Altın

6.644,8900

Bitcoin

3.553.381

Dünya

Savaş yeniden kapıda mı? ABD ve İsrail’in saldırı planı ortaya çıktı!

Orta Doğu’da savaş yeniden başlıyor mu? ABD ve işgalci İsrail, İran’a yönelik saldırı hazırlığı yapıyor. The New York Times gazetesinin haberine göre ABD ve İsrail bir hafta gibi erken bir tarihte İran’a saldırmayı planlıyor.

17.05.2026 - 10:14
Dursun Ali Bulut
Savaş yeniden kapıda mı? ABD ve İsrail’in saldırı planı ortaya çıktı!
Fotoğraf: Arşiv

ABD ve İsrail’in İran’a 28 Şubat’ta saldırması sonucu Orta Doğu’da çıkan savaşta geçici ateşkes bitiyor mu? ABD’nin önde gelen gazetelerinden The New York Times gazetesinin haberine göre, isimlerini açıklamak istemeyen, Orta Doğu konusunda yetkili iki kaynak, ABD ile İsrail'in İran'a karşı atabileceği adımlara ilişkin açıklama yaptı.

“GELECEK HAFTA GİBİ ERKEN BİR TARİHTE" İRAN'A YÖNELİK SALDIRI PLANI VAR

ABD ve İsrail'in, "gelecek hafta gibi erken bir tarihte" İran'a yönelik saldırıların yeniden başlaması ihtimaline karşı yoğun hazırlık yürüttüğünü öne süren yetkililer, bunların "ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana yapılan en kapsamlı hazırlıklar" olduğunu kaydetti.

Yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın "askeri saldırıları yeniden başlatmaya karar vermesi" halinde, seçenekler arasında İran'ın askeri ve altyapı hedeflerine yönelik daha yoğun bombardımanların düzenlenmesinin yer aldığını belirtti.

İRAN'DAKİ NÜKLEER MADDELERİ ELE GEÇİRMEK ÜZERE ÖZEL HAREKÂT…

Bir başka seçeneğin ise İran'daki nükleer maddeleri ele geçirmek üzere özel harekât birliklerini sahaya göndermek olduğunu kaydeden yetkililer, martta bir kısım özel harekât mensubunun, Trump'a bu seçeneği sunmak amacıyla Orta Doğu'ya sevk edildiğini ileri sürdü.

Yetkililer, bu seçeneğin ciddi can kaybı risklerini barındırabileceğini vurgularken, ABD ve İsrail için zaferin "zor bir hedef" olabileceğini ifade etti.

BİNLERCE DENİZ PİYADESİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Bölgede yaklaşık 5 bin deniz piyadesi ile 82. Hava İndirme Tümeni'ne bağlı 2 bin civarında piyadenin talimat beklediğini belirten yetkililer, olası bir saha operasyonuna yeşil ışık yakılması halinde, bu birliklerin İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesisteki malzemelere ulaşmak için kullanılabileceğini kaydetti.

Yetkililer, bu birliklerin İran'ın petrol ihracatının merkezi "Hark Adası'nı ele geçirme çabalarında" da kullanılabileceğini ancak bunun için ordunun daha fazla kara birliğine ihtiyaç duyacağını aktardı.

Kaynak: The New York Times/Habertürkcom

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın