Dolar

32,3524

Euro

34,7299

Altın

2.406,15

Bist

10.097,39

Yükseliş trendi sürüyor; Moskova korkutuyor!

Rusya'da 'pik noktası'na mayıs ortasında varılacağı tahmin edilen koronavirüs salgınından en fazla etkilenen şehir Moskova'da da yükseliş trendi devam ediyor... Geçen hafta içinde kısa süreli bir 'düşüş' ile umutlu yorumlar yapılırken, yeni vaka sayısı yeniden artmaya başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-26 14:53:27

Yükseliş trendi sürüyor; Moskova korkutuyor!

moskova

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen şehir Rusya'nın başkenti Moskova'da da yükseliş trendi devam ediyor... Geçen hafta içinde kısa süreli bir "düşüş" ile umutlu yorumlar yapılırken, yeni vaka sayısı yeniden artmaya başladı.

Bu sabah açıklanan son verilere göre Rusya'da yeni Kovid-19 vakası sayısında artış trendi devam ediyor.

Son 24 saatte 6 bin 361 yeni hasta kaydı yapıldı. Bunların yüzde 46'sının herhangi bir koronavirüs semptomu göstermediği bildirildi. 

Son 24 saatte 66 ölüm vakası daha kaydedildi.

Böylece toplam vaka sayısı 80 bin 949 oldu. Ölü sayısı 747'ye çıktı. İyileşenlerin sayısı ise 6 bin 676 oldu.

80761355174281930

MOSKOVA'DA YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR

Bu arada Rusya'da "pik noktası"na mayıs ortasında varılacağı tahmin edilen koronavirüs salgınından en fazla etkilenen şehir Moskova'da da ise yükseliş trendi devam ediyor...

Geçen hafta içinde kısa süreli bir "düşüş" ile umutlu yorumlar yapılırken, yeni vaka sayısı yeniden artmaya başladı.

Son 24 saatte 38 can kaybının olduğu Moskova'da 42 bin 480 toplam resmi vaka var. Vakalara dünden beri 2 bin 971 yenisi eklendi. Tablo, vakalarda artış trendini açıkça gösteriyor.

YENİ EYLEM PLANI

Öte yandan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, koronavirüsle ilgili durumun çözümü ve vatandaşlara desteği öngören bir dizi yeni talimat yayınladı. 

Başbakan Mihail Mişustin'in ilgili birimlere gönderdiği talimatlardan bazıları şunlar:

— Koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamaların girişimciler için aşamalı olarak kaldırılması için öneriler hazırlanması;

— solunum cihazlarının sertifikasyon süresini kısaltmak için çözümler sunulması;

— koronavirüs nedeniyle Mayıs tatillerinde ihtiyati tedbirlere uyulması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunulması;

— Sağlık Bakanlığının, pandemi şarlarında staj yapan dördüncü ve beşinci sınıftaki tıp fakülteleri öğrencilerine teşvik edici ödemeler yapması ve hafif Kovid-19 hastalarına yardım etmesi;

—  Rospotrebnadzor'un, (Rusya Tüketiciyi Koruma Kurumu) koronavirüsün yayılması riski altındaki bölgeleri belirlemesi;

—  Emeklilik Fonu ve Moskova Belediyesi'nin, Rusya topraklarında faaliyet gösteren personel ve kuruluşlar hakkındaki verileri kontrol etmeleri;

 — Sağlık Bakanlığı ve Rospotrebnadzor'un, Kovid-19 hastalığının şiddetine bağlı olarak hastaların hastaneye yatırılması için tek tip kriterler içeren öneriler hazırlamaları.

Haber Ara