Dolar

32,6958

Euro

34,9101

Altın

2.506,68

Bist

9.524,59

Yeşil dışkı neden olur? Dışkıdaki yeşil renk neyin belirtisi?

Normalden farklı bir durumla karşılaştığımızda panik oluruz. Bu dışkılamada dahi olsa aynı durum söz konusu... Bir kere farklı dışkılamanın büyük bir sorun çıkarmayacağını ortaya koyan çalışmalar, ara ara farklılıklar gösteren ya da 2-3 günden uzun süren değişikliklerin sorun çıkaracağını belirtiyor. Sıklıkla görülen koyu yeşil ya da yeşil dışkılamanın sebebi nedir? Gaitanın yeşil olmasının nedenleri nelerdir? Neden yeşil dışkılarım? Kakam yeşil olduğunda hangi doktora gitmeliyim? İşte merak edilen soruların yanıtları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 14:25:25

Yeşil dışkı neden olur? Dışkıdaki yeşil renk neyin belirtisi?

Yeşil dışkılamanın birçok sebebi olabilir. Normalden farklı bir durumla karşılaşıldığında insanın aklına farklı senaryolar geliyor. Fakat yeşil dışkılama büyük bir sorun değildir.

Yeşil dışkılamayı bir defaya mahsus olarak yaşarsanız, endişelenmenize gerek yok. Ancak dışkınızda başka renkler görüyor ve beraberinde farklı rahatsızlıklar yaşıyorsanız bir uzmana başvurmanız gerekebilir. Peki ama yeşil dışkı neden olur?

Yeşil dışkılama sebepleri nelerdir?

Buna benzer bir şikayet olduğunda Gastroentereloji veya Dahiliye doktoruna gidilmelidir. Birçok sebebi bulunan yeşil renkte dışkılamanın başlıca sebepleri;

- Enfeksiyon

- Safra kesesi sıvısı

- Soğuk algınlığı

- Sinir sistemi sorunları

- Mide bağırsak sorunları

- Antibiyotik kullanımı

- Anüste yırtık

- Hamilelik

- Çölyak

- Gıda boyası tüketimi

- Yeşil sebze tüketimi olabilir.

Normal dışı bir durum yaşıyorsanız ve ağrınız varsa kısa süre içerisinde uzman bir doktora başvurmalısınız. 

Dışkılama sorunları için hangi doktora gidilir?

Bağırsak hastalığı ya da dışkıda sorun yaşayan kişilerin, hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gerekir. Duruma göre doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Haber Ara