Dolar

32,5018

Euro

34,7781

Altın

2.477,21

Bist

9.530,47

Türkiye'deki Kinder sürpriz yumurtalar da salmonella var mı? Kinder salmonella Türkiye'de çıktı mı?

Türkiye'deki Kinder sürpriz yumurtalar da salmonella var mı? Çocukların severek tükettiği Kinder sürpriz yumurta için korkutan iddialar ortaya atıldı. Sürpriz yumurtada tespit edilen bakteri nedeniyle 3 yaşında bir bebek yaşamını yitirdi. Peki ama Türkiye'de Kinder yumurtalar da sallmonella çıktı mı? İşte detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-04-11 17:56:30

Türkiye'deki Kinder sürpriz yumurtalar da salmonella var mı? Kinder salmonella Türkiye'de çıktı mı?

Çocukların severek tükettiği Kinder sürpriz yumurta için korkutan iddialar ortaya atıldı. Sürpriz yumurtada tespit edilen bakteri nedeniyle 3 yaşında bir bebek yaşamını yitirdi. Peki ama Türkiye'de Kinder yumurtalar da sallmonella çıktı mı? İşte detaylar... Türkiye'de Kinder sürpriz yumurtalar da salmonella var mı?

Kinder çikolatalı salmonella krizi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Hollanda ve Belçika'daki fabrikada üretilen Ferrero ürünleri geri çağrıldı.


 

Türkiye'de de çocukların sıklıkla tükettiği Kinder sürpriz yumurta ile ilgili bir açıklama henüz gelmedi. Yurtdışında konu ile ilgili iki firmanın kapatıldığı ve ruhsatlarının askıya alındığı kaydedildi. Kinder salmonella krizi nedir?

Dünyaca ünlü Ferroro şirketinin Kinder sürpriz çikolatalar ile ilgili aldığı karar herkesi şok etti. Şirketin Belçika fabrikasında üretilen belirli boyut ve paketlerdeki Kinder sürpriz ürünleri salmonella bakterisi taşıdığı şüphesiyle toplatıldı. Avrupada yer alan 8 ayrı ülkede saptanan salmonella bakterisinin rahatsızlıklara neden olduğu belirlendi.

Belçika gıda ve tüketici ürün güvenliği kurumu 15 Aralık'ta tespit edilen bakteri konusunda bilgilendirme yaparak Ferroro'nun ruhsatını askıya aldı. Belçika'nın Aroln kentindeki fabrikayı da mühürleyerek geçici olarak kapattı. Fransa'da ayrı bir kriz!

Kimler krizi sadece bu haberle de sınırlı kalmadı. Fransa'da Nestle grubuna ait Buiyoni marka donmuş pizzalarda E.coli tespit edildi.

Mart ayında toplatılmaya başlanan pizzalar yüzünden 48'i çocuk 50 kişi zehirlendi 2 çocuk ise bundan dolayı hayatını kaybetti. Kinder salmonella Türkiye'de çıktı mı?

Ferrero Türkiye Çikolata'nın açıklamasında "Bakanlık tarafından da belirtildiği üzere, piyasada bulunan Kinder ürünleri ile ilgili gerekli tüm resmi kontroller yapılmış olup, ürünlerimizin güvenli olduğu teyit edilmiştir." denildi.
  Salmonella nasıl bulaşır? İnsan veya hayvan atıklarının uygun şekilde temizlenememesi ve kaynak sularına karışması ile, Bakteri bulaşmış suların içilmesi ile, Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri ile, Şebeke sularının yeterince klorlanmaması ile, Hastalıklı kümes hayvanlarına temas ile, Çiğ sebze, meyve çiğ baharat ve çerez ile, Sürüngen hayvanların taşıması ile, Virüsü taşıyan hasta insanlarla temas ile, bulaşabilir.

Öte yandan dailymail.co.uk siteside konuya ilişkin şu şekilde haber geçti; 

 

44_2

Haber Ara