Dolar

32,2581

Euro

34,7764

Altın

2.412,81

Bist

10.267,09

Şeffaf Diş Plakları ile Diş Tellerine Elveda!

Klasik ortodonti tedavilerine alternatif olarak geliştirilen şeffaf diş plakları, belli düzeydeki çapraşık dişlerin tedavisinde kullanılır. Şeffaf plak kullanımı hekim kontrollerinde belirlenir. Diş ve çene yapısındaki anomalileri makul düzeyde olan kişilere rahatlıkla uygulanabilir. Özellikle tedavisi süresince diş tellerinin görünmesini istemeyen ve gün içinde insanlarla iletişim halinde olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir.

11 Ay Önce Güncellendi

2023-06-20 11:06:25

Şeffaf Diş Plakları ile Diş Tellerine Elveda!

Şeffaf diş plaklarının, diş tellerine göre en önemli avantajı, isteğe bağlı olarak çıkarılabilmesi ve daha sonra tekrar takılarak tedavinin aksatılmadan sürdürülmesidir. Yemek yeme ve diş fırçalama sırasında çıkarılabilen şeffaf diş plakları her yaştan kişi tarafından kullanılabilir.

Şeffaf Diş Plakları Kimlere Uygulanır?

Şeffaf diş plakları başta çocuk ve gençler olmak üzere her yaştan hastaya uygulanabilir. Son yıllarda en çok tercih edilen ortodonti tedavisi alternatiflerinden olan şeffaf plaklar, estetiğe önem veren bir uygulamadır. Estetik yapısı sayesinde metal tellerden ayrıcalıklıdır. Şeffaf diş plağı kullanımına uygun olanlar;

  • Diş çapraşıklığı ile görüntü kaygısı olan kişiler,
  • Diş ve çene yapısı şeffaf plak tedavisine uygun olan kişiler,
  • Dişleri arasında aşırı büyük boşlukları olmayan kişiler,
  • Alt ve üst çenesinde gömülü diş olmayan kişiler,
  • Çene yapısında makul düzeyde anomalileri olan kişiler,
  • Estetik kaygı yaşayan kişiler,
  • İşi ve sosyal çevresi sebebi ile görüntüsüne önem veren kişilerdir.

Şeffaf diş plakları, görünümü ve ağız sağlığı ideal olmasını isteyen herkese uygulanabilir. Şeffaf plak diş teli uygulamalarına göre çok daha estetik bir uygulamadır. Tedavi süresi de daha kısadır.

seffaf-dis-plagi

Şeffaf Diş Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Şeffaf plak uygulaması için ilk olarak bilgisayarlı tomografi aracılığı ile hastanın diş görüntüsü alınır. Sonrasında bilgisayar destekli tasarım yazılımı ile dişlerin hareketlerine göre belli sürelerde kullanılacak ağız kalıpları oluşturulur. Gerekli görülürse tedavi planı diş hareketlerine göre yeniden değerlendirilir. Tedavi ilerledikçe ağız kalıpları alınır. Şeffaf diş plakları setler halinde hastaya uygulanır. Her şeffaf plağın kullanım süresi yaklaşık 2 haftadır. Plakların kullanımı hastanın tedavi planına göre devam eder.

Şeffaf Diş Plak Tedavisini Neden Seçmelisiniz?

Şeffaf plaklar sayesinde klasik ortodonti tedavisinin oluşturduğu estetik kaygıyı ortadan kaldırılabilir. Şeffaf plaklar, yakından bakılmadığında fark edilmeyen, diş teli tedavisine alternatif olarak tercih edilen ortodonti yöntemidir. Kişiye özel olarak tasarlanır ve kullanım kolaylığı sağlar. Şeffaf plaklar dişleri fark ettirmeden olması gereken konumuna getirir. İş ve sosyal yaşamında diş teli tedavisinden etkilenmek istemeyen kişiler için en doğru seçimdir. Ayrıca ilerleyen yaşlarında ortodonti tedavi olmak isteyen yöneticiler, doktorlar, hemşireler, öğretmen gibi birçok meslek grubu için de şeffaf plak tedavisi avantajlı olacaktır. Diş tellerinden farklı olarak dilediği an şeffaf plakları çıkarabilmenin rahatlığını yaşamak isteyenler için ideal bir tedavidir. Şeffaf diş plağı tedavisi için uygun olup olmadığınızı öğrenmek için ortodonti uzmanları ve diş hekimlerinden bilgi alabilirsiniz.

Şeffaf Diş Plaklarının Avantajları Nelerdir?

Şeffaf diş plakları günümüzde en çok tercih edilen ortodonti uygulamalarından biridir. Diş teli tedavisinde estetik kaygısı olan kişiler tarafından tercih edilen şeffaf plaklar, her yaştan kişiye uygulanabilmesi bakımından oldukça avantajlı bir tedavi yöntemidir. Ayrıca şeffaf diş plaklarının diğer avantajları;

  • Estetik bir görünüme sahiptir.
  • Dişçi koltuğu için ayrılacak süreyi kısaltır.
  • Tedavi sırasında ağrı ve sızı yaşanmaz.
  • Klasik diş tellerine göre daha az kontrol gerektirir.
  • Çıkarılabilir olması sebebi ile ağız hijyenini rahatlıkla sağlar.
  • Şeffaf plaklar diş tellerinden farklı olarak yemek yerken çıkarılabilir.
  • Hafif ve ince yapısı ile diş üzerinde yük yapmaz.

Kullanım rahatlığı şeffaf plaklar, istenilen yaşta ortodonti tedavisi için ideal bir seçimdir. Tedavi olduğunuzu anlamadan dişleriniz olması gereken dizilime ulaşır. Bir an önce güzel gülüşlere sahip olabilirsiniz.

Şeffaf Diş Plaklarının Dezavantajları Nelerdir?

Şeffaf diş plaklarının en büyük dezavantajı, diş tellerine oranla daha yavaş bir tedavi süreci olmasıdır. Dişlere sabitlenen diş tellerine oranla tedavi süresini biraz daha uzatabilir. Şeffaf diş plağı istendiği zaman çıkarılabildiği için tedavi süresinde sapmalar olabilir. Hastalar özel günlerde plaklarını kullanmak istemedikleri için dişlerin düzgün sıralanması sabit tellere göre daha geç olabilir. Tedavi süresinin uzamasını istemeyen kişiler günde 18 ile 20 saat plak kullanımına devam etmelidir. Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer? başlıklı blog yazısında tedavi süreci hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

Haber Ara