Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sağlık Bakanı Koca'dan artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin paylaşım

Koca, sosyal medya hesabında, üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikayetlerin arttığı bir dönemde olduğunu ifade ederek, rahatsızlıkların çoğunun virüs kaynaklı olduğunu ve istirahat ile semptomatik tedaviyle iyileşildiğini belirtti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 16:26:30

Sağlık Bakanı Koca'dan artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin paylaşım

Koca, sosyal medya hesabında, üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikayetlerin arttığı bir dönemde olduğunu ifade ederek, rahatsızlıkların çoğunun virüs kaynaklı olduğunu ve istirahat ile semptomatik tedaviyle iyileşildiğini belirtti. "Ancak bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır." bilgisini paylaştı.

Bakan Koca'nın paylaşımında, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel'in açıklamaları da yer aldı. Surel, hastanede her yıl mevsimsel olarak görülen üst solunum yolu hastalıklarından kaynaklı yoğunluğun beklenen bir durum olduğunu ancak hastane kapasitesinin buna yetebildiğini ifade etti.

Acil servise başvuran hasta sayısında yıllık ortalamaya bakıldığında bir artış olmadığını belirten Surel, ancak oransal olarak değerlendirildiğinde üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hasta sayısında artış gözlemlendiğini açıkladı.

Surel, çoğu hastanın semptomatik tedavi ve istirahatle iyileştiğini ancak belirli bir yaşın üzerinde ya da bağışıklık sistemi baskılanmış bazı kişilerde enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Haber Ara