Dolar

32,5788

Euro

34,8961

Altın

2.434,73

Bist

9.645,02

Murat Paker Kimdir? Nerelidir?

Murat Paker kimdir? Nerelidir? Ne iş yapar? Kısaca bahsedelim. Murat Paker 1962 senesinde İstanbul’da doğmuştur. Mesleği psikoterapisttir. İstanbul Tıp Fakültesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezundur. Web sitesi Muratpaker.com ‘dur. Pek çok farklı alanda faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürmektedir. Bu alanlar web sitesinde de mevcuttur.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-26 22:35:41

Murat Paker Kimdir? Nerelidir?

İçinde bulunduğumuz çağın gerekleri ve modern hayatın gerekleri nedeniyle stres artık günlük hayatımızın bir gereği haline geldi. Bu nedenle, stresi yönetmek için stratejiler daha önemli hale gelir. Hayatımızı daha keyifli, sağlıklı ve anlamlı bir şekilde sürdürebilmek için strese bağlı nedenler net bir şekilde belirlenmelidir.

Stresi yönetmenin en etkili yöntemleri kullanarak zihninizi rahatlatmak çok önemlidir. Stresin zararlı sonuçlarını günlük hayatınızdan olabildiğince uzak tutmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Başka bir deyişle, stressiz bir yaşam dilemek yerine, stresle başa çıkma kapasitesi kazanmaya çalışın. Stresle başa çıkamayan kişiler çeşitli psikolojik sorunlarla karşılaşabilir. Aşılamayan sorunlar için Muratpaker.com'a bakabilirsiniz.

Murat Paker Kimdir?

Hali hazırda Murat Paker, online psikoterapist olarak da faaliyetlerini sürdürmektedir. Murat Paker1992 yılından bu yana psikoterapistlik yapmaktadır. Klinik psikoloji doktoru olarak faaliyetlerine en iyi şekilde devam eden Doç. Dr. Murat Paker klinik psikoterapist ve terapist yardımcısı Doç. Dr. Murat Paker 1962 İstanbul doğumludur.

Stres Nedir?

Stres tepkisi, vücudun farklı dış ve iç uyaranlara verdiği doğal tepkidir. Ayrıca stres, vücudumuzda hissettiğimiz gerginlik ve baskıyı ifade eder. Uyum sağlaması veya tepki vermesi gereken herhangi bir durumla karşılaştığında vücudumuzun kaçınılmaz bir tepkisidir. Tehlikeli sayılan durum gerçek olabileceği gibi beyninizin riskli gördüğü bir durum da olabilir. Stres tepkisi kendinizi savunmak için gerçekleşir, ancak aşırı yoğun hale geldiğinde günlük hayatınızın aksamasına neden olabilir. Aşılamayan stres ve psikolojik sorunlar için Murat Paker ile iletişime geçilebilir.

Stres Nedenleri Nelerdir?

Günlük hayatımızda okulda, ailede ve işyerlerinde karşılaştığımız çeşitli olaylar stres kaynağı olabilir. Fiziksel, duygusal ve zihinsel düzeyde tezahür edebilen stres, yalnızca olumsuz koşullara tepki olarak ortaya çıkmaz. İş ve şehir değişikliği, sınava hazırlık gibi düzeltme gerektiren her durumda görülebilir. Bu gibi durumlar bedeni tehdit ediyorsa kendini savunmaya çalışır. Kendini savunma sürecindedir. Bu durumlarda kişi bilinçsizce savaşmaya ya da kaçmaya karar verir. Stres için grup terapi hizmetlerinden ayrıca Murat Paker aracılığıyla yararlanılabilir.

Aile, arkadaşlar, iş veya hastalık gibi dış uyaranlar ve çevre stresin tek nedeni değildir. Stresli olmalarının nedeni, olayları ve tepkilerini yorumlama biçimleridir. Bireyler aynı koşullara aynı şekilde tepki vermezler. Bu örnekte bunun böyle olmasının nedeni, birey ile içinde bulunulan durum arasındaki etkileşimin doğasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla stresin nedenleri ve stresi yönetme yöntemleri kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.

Stres zararlı mıdır?

Stres mutlaka zarara neden olmaz. Yeter ki stresi nasıl yöneteceğinizi anlayın. Stres, enerjinizi yükselten, harekete geçmenize yardımcı olan ve özgüveninizi artırmanızı sağlayan bir tetikleyici olabilir. Olumlu stres, mutlu koşulların zorluklarının bir sonucudur. Örneğin, pozitif stres, yeni bir kariyere başlamanın veya farklı bir cinsiyetle yeni bir ilişkiye başlamanın veya öğrenci olarak bir sınava hazırlanmanın bir sonucu olabilir. Bu durumlardan kaynaklanan stresi yönetme yeteneği kendimize olan güvenimizi artırır. Bizi daha da olgunlaştırıyor. Elde ettiğimiz bu başarılar stresin hayatımıza faydalarıdır.

Olumsuz stres, ihtiyacımız olmadığında ortaya çıkan, ancak uyum sağlamamız gereken stresi ifade eder. Stres seviyeniz yüksek bir seviyeye ulaştıysa, iş verimliliğiniz düşebilir. Mutluluğunuz azalabilir ve çevrenizdekilerle ilişkilerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Kaygı ve stresle başa çıkmak için etkisiz ve sürekli bir mücadele, sonunda bitkinliğe yol açar. Çiftler arasında da stres olabilir. Çiftler için terapi hizmeti de Murat Paker tarafından verilmektedir.

Stres atma nedir ve nasıl yapılır?

Stres yönetimi, bizi strese sokan sorunun üstesinden gelme veya üstesinden gelme savaşıdır. İnsanların çoğunluğunun kullandığı stresle başa çıkma yöntemleri en çok zarar veren yöntemlerdir. Her olayı algılayışımız ve o olayı görme biçimimiz duygularımızı ve davranışlarımızı belirleyecektir.

Çoğu insan, durum ne kadar vahim olursa olsun, bunaldıklarında bir cevap bulmak yerine davranışlarını değiştirmeyeceklerine inanır. Kafalarında olduğundan daha büyük problemler yaratırlar. Tam bir çaresizlik içinde hissederler. Endişe ve endişe nasıl ortadan kaldırılır diye soruyorlar kendilerine.' çözüm ararlar.

En iyi terapist, Profesyonel yardım almazlarsa yanlış yöntemler denemeyi tercih edebilirler. Sigaraya veya alkole başlama, reçeteli ilaçlar, reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar ve çok fazla yemek yeme gibi şeyler örnek olarak açıklanabilir.

Ancak bu davranışların sonuçları sanılanın aksine artan stres ve sonuçlardır. Ayrıca yapılan genellemeler başkalarına yöneliktir. Karakteriniz hakkında başkalarının görüşleri hakkında daha çok endişeleniyorsunuz. Diğer insanların davranışlarının mutluluğunuzu etkilediğine inanıyorsunuz. Enerjinizi, başkalarının davranışlarını ve davranışlarını değiştirmek yerine kendi düşüncemizi değiştirmeye odaklarsak, mükemmel bir iş çıkaracaksınız.

Murat Paker Online Psikoterapist

Ayrıca Murat Paker, online psikoterapist olarak da tercih edilebilir. Bireysel psikoterapi hizmetleri ofiste veya online olarak verilmektedir. Bunun yanı sıra çift terapi, grup terapi, uzun ve kısa dönemli terapi gibi tüm konular için kendisiyle iletişime geçebilirsiniz. Murat Paker çalışma alanları, Muratpaker.com web sitesinde yer almaktadır.

Stresle başa çıkma yöntemleri

Stresi verimli bir şekilde yönetmek için, önce hayatınızda strese neyin neden olduğunu bulmanız gerekir. Belirli durumlarda neden rahat hissetmediğinizi anlamak çok önemlidir. Ayrıca o anki duygularınızın ve bu duygularla nasıl başa çıktığınızın da farkında olmalısınız. Sorunu çözmenin bir sonraki adımında, durumu değiştirmek için ne yapmanız gerektiğini düşünmelisiniz.
Murat Paker kimdir? Nerelidir? Ne iş yapar? Sorularına sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Haber Ara