Dolar

32,3352

Euro

34,6543

Altın

2.414,22

Bist

10.081,07

Koronavirüs aşısı nerede uygulanıyor? Koronavirüs aşısı ücretli mi?

Milyonlarca kişinin beklediği koronavirüs aşısının gelmesiyle birlikte akıllardaki sorular Sağlık Bakanlığı'na iletilmeye başlandı. Bunların başında da aşının ücretli olup olmayacağı ve nerede uygulanacağı konusuydu? Koronavirüs aşısı pahalı mı? Koronavirüs aşıları nerede yapılıyor? Devlet hastanesi, özel hastane ve üniversite hastanelerinde koronavirüs aşısı yapılıyor mu? Koronavirüs aşısı pahalı mı? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-15 16:46:23

Koronavirüs aşısı nerede uygulanıyor? Koronavirüs aşısı ücretli mi?

COVID-19 aşıları,  öncelikli olarak Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere aşılama aşılama hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında yapılacaktır. Yaşlı bakımevleri, engelli rehabilitasyon merkezleri ve koruma evlerinde kalanlar ile hizmet sunanlara Toplum Sağlığı Merkezleri/İlçe Sağlık Müdürlükleri ekiplerince aşılama hizmeti verilecektir. Evde sağlık hizmeti sistemine kayıtlı olan kişilerin aşılamaları, bu hizmeti veren ve aşı uygulamaya yetkili olan sağlık personeli tarafından yapılacaktır.
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen aşılar, aşılama hizmeti sunulan sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanacaktır.

Haber Ara