$

Dolar

46,4985

Euro

52,9587

£

Sterlin

61,4621

Frank

57,4199

Gram Altın

6.060,7500

Bitcoin

2.904.017

$

Dolar

46,4985

Euro

52,9587

£

Sterlin

61,4621

Frank

57,4199

Gram Altın

6.060,7500

Bitcoin

2.904.017

Sağlık

Korona virüs salgınında ikinci dalga olacak mı?

Korona virüs salgınında ikinci dalga olacak mı? Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap en çok merak edilen soruları katıldığı canlı yayınında cevapladı.

05.06.2020 - 05:49
rizaaltinok
Korona virüs salgınında ikinci dalga olacak mı?
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Vatandaşların hızlı normalleştiğini ifade eden Prof. Dr. Alpay Azap, "Benim görebildiğim kadarıyla herkes alışmış, üstelik fazla alışmış görünüyor. Yeni normale göre değil eski normale göre yaşıyor insanlarımız. Yeni normal dönemde tedbirli olmalıyız. 4-5 ay önceki yaşantımıza kesinlikle dönmememiz lazım" ifadelerini kullandı.

İkinci dalga bekleniyor mu?

Prof. Dr. Alpay Azap'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: "İkinci dalgayı bekliyoruz. Ne zaman olacağı konusunda tartışma var. Yaz ayları içinde ikinci dalga beklemiyoruz. Pencereler açık, temiz hava, ultraviyolenin etkisi var''.

Ne zamana kadar maske kullanılacak?

Vatandaşlar, "Maske kullanımı ne zaman bitecek?" sorusunu sıkça aratırken, Prof. Dr. Azap, konuya ilişkin, "İyi haber vermek isterdim. Ama aylarca devam edeceğiz. 20-24 ay sürmesini bekliyoruz. Ancak çok etkili bir aşı bulunursa bu süre kısabilir" ifadelerini kullandı.

Restoran, lokanta gibi yerler riskli mi?

"Yemekten kesinlikle bulaşmaz. Bundan eminiz. Ancak kapalı bir ortamda uzunca bir süre ve tanımadığımız kişilerle aynı ortamda bulunmak riskli, bunu bilmeliyiz. Eski alışkanlıklarımız gibi restoranlarda uzun uzun sohbet yapmamalı ve açık havayı tercih etmeliyiz"

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın