Dolar

32,5672

Euro

34,7439

Altın

2.410,59

Bist

9.645,02

Koca’dan uyarı üstüne uyarı! Türkiye’de de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘beta’ olarak bilinen Strep-A bakterisine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Koca, Avrupa'da etkisini artıran Strep A'ya karşı dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-02 21:02:53

Koca’dan uyarı üstüne uyarı! Türkiye’de de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Koca, hastalığın, hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalınması veya mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra elleri yıkamadan ağız, burun veya göz temasıyla bulaşabileceğini belirtti.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

Eylül'den beri bazı Avrupa ülkelerinde A GRUBU BETA-HEMOLİTİK STREPTOKOK VAKALARI bildirilmektedir. Ülkemizde de AZ SAYIDA vaka bildirilmiştir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı veya ciltte enfeksiyon şeklinde ve kısmen hafif enfeksiyonlardır.

Hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalmakla veya mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerini yıkamadan ağız, burun veya göz temasında da kişi hastalığı alabilir. EN İYİ ÖNLEME YOLU, ELLERİN SIKÇA SABUN VE SUYLA YIKANMASIDIR.

İlaç tedavisine başlandıktan 24 SAAT SONRA bulaşıcılık artık söz konusu değildir.

Haber Ara