Dolar

32,5626

Euro

34,7099

Altın

2.409,53

Bist

9.645,02

Kantaron yağı neye faydası var? Sarı ve kırmızı kantaron nedir ne işe yarar? Kantaron çayı ne işe yarar?

Kantaron yağı neye faydası var? Bitkisel çözümler arayanların mutlaka adını duyduğu kantaron yağının fayda ve zararlarını sizler için derledik. Oldukça etkili bir bitki olan kantaronu kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışmanızda fayda var. Peki ama bu kadar etkili olan kantaronun ne gibi faydaları var? Sarı ve kırmızı kantaron nedir ne işe yarar? Kantaron çayı ne işe yarar? İşte detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-05-02 11:59:01

Kantaron yağı neye faydası var? Sarı ve kırmızı kantaron nedir ne işe yarar? Kantaron çayı ne işe yarar?

Bitkisel çözümler arayanların mutlaka adını duyduğu kantaron yağının fayda ve zararlarını sizler için derledik. Oldukça etkili bir bitki olan kantaronu kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışmanızda fayda var. Peki ama bu kadar etkili olan kantaronun ne gibi faydaları var? Sarı ve kırmızı kantaron nedir ne işe yarar? Kantaron çayı ne işe yarar? İşte detaylar...

Kantaron yağı neye faydası var?

Hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Herhangi bir karışım hazırlanmasını gerektirmeden doğrudan cilt üzerine uygulanabilen kantaron yağları yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, kırışıklıkları önlemeye ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.

Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı korur. İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek olur.

Sarı ve kırmızı kantaron nedir ne işe yarar?

Temelde aynı kantaron bitkisinden elde edilen bu yağların farkı kırmızı kantaron yağının taze bitkilerden, sarı kantaron yağının ise kurutulmuş bitkilerden elde edilmiş olmasıdır. Aynı bitkiden elde edilmiş olması nedeniyle sarı kantaron yağı faydaları ile kırmızı kantaron yağı faydaları hemen hemen benzerdir.

Kantaron çayı ne işe yarar?

Hazmı kolaylaştırırken iştahın açılmasını sağlar. Ruhu sakinleştirici etkisi olduğu gibi kasları da gevşetir.

Adet söktürücü görevi gören sarı kantaron çayı, dönemsel sancılarınızın azalmasına yardımcı olur. Sarı kantaron; baş, kas ve eklem ağrılarında hafifletici rol oynar.

Kantaron çayını kimler kullanmamalı?

Özellikle doğum kontrol hapı ve tansiyon, antidepresan, astım, kanser ilaçları kullananlar, organ nakli yapılan hastalar ile siroz hastaları tarafından kullanılmamalıdır.

Kullanmak isteyen kişilerin öncelikle bir uzmana başvurması gerekir.

Haber Ara