Dolar

32,4769

Euro

34,9075

Altın

2.432,09

Bist

9.790,05

Kan şekeri seviyelerini hızla düşürmeye yardımcı bir yiyecek

Rus beslenme uzmanı Dr. Olga Korapliova, zencefilin düşük kan şekeri seviyelerinin hızlanmasına katkıda bulunduğunu açıkladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-05-09 10:43:13

Kan şekeri seviyelerini hızla düşürmeye yardımcı bir yiyecek

Rus beslenme uzmanı Dr. Olga Korapliova, zencefilin düşük kan şekeri seviyelerinin hızlanmasına katkıda bulunduğunu açıkladı. En iyi bağışıklık güçlendirici

Ona göre zencefil protein ve diyet lifi içerir, soğuk algınlığı hastalıklarının seyrini kolaylaştırır, şişkinlik durumlarına yardımcı olur ve hamilelikte bulantı şiddetini azaltır.

root-or-powdered-ginger-adds-flavor-to-many-dishes-and-it-can-benefit-health-too

100 gram zencefil 80 kilokalori içerir ve bakır, vücudun günlük ihtiyacının % 22'si ve potasyum vücudun günlük ihtiyacının % 16'sı bakımından zengindir.

"Vücuttaki potasyum eksikliği kalp atış hızının artmasına, halsizliğe ve bulantı ataklarına neden olur. Bakır ve demir kırmızı kan hücrelerinin, saç ve cilt pigmentasyonunun bileşenleridir ve eksik olduğunda cilt erken sarkar ve kırışıklıklar ortaya çıkıyor. "

Zencefil "hayat kurtaran" özellikler içerir!

Uzman, diyete defne yaprağı eklemenin bağırsak problemlerinden muzdarip insanlara yardımcı olduğunu belirtiyor.

Ona göre defne yaprağının olumlu etkisi, magnezyum, selenyum, demir, antioksidanlar ve B grubu (1, B2, В9), А, С ve РР vitaminleri gibi önemli mineral elementler içermesinden kaynaklanmaktadır. Defne yaprakları aynı zamanda hafif bir idrar söktürücü olan iştahı da ödemden kurtulmak için uyararak kan basıncını etkiler.

Uzman, ancak defne yapraklarının da yan etkileri olduğu konusunda uyardı. Bu nedenle hamile ve emziren kadınların yanı sıra mide ülseri ve böbrek hastalığından muzdarip olanların gıdalarda kullanmaları önerilmez.

Kaynak: Novosti

Haber Ara