Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Genizden 4.5 santimlik kitle çıkarma operasyonu literatüre girecek!

Nefes darlığı ve yutkunma şikayetiyle hastaneye giden Ertuğrul Engin'in gırtlak bölgesinden 4.5 santimetrelik kitle çıkarıldı. Nadir vakalardan birini başarılı operasyonla sağlığına kavuşturan doktorlar ameliyatı literatüre bildirecek.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-04 16:50:22

Genizden 4.5 santimlik kitle çıkarma operasyonu literatüre girecek!

Isparta'da yaşayan 38 yaşındaki Ertuğrul Engin'in, iki yıl önce nefes darlığı ve yutma şikayeti başladı. Geniz bölgesinde bir kitle fark eden Engin, Antalya ve Isparta'da hastanelere başvurdu. Hastanın genzinden gırtlağına kadar uzanan kitle tespit edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne giden hastaya, Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Doç. Dr. Mehmet Emre Sivrice başkanlığındaki ekip tarafından, endoskopi yardımıyla operasyon yapıldı. Başarılı bir şekilde çıkarılan kitlenin, 4,5 santimetre olduğu görüldü. Ameliyatının riskli görüldüğünü vurgulayan Engin, "Gece uyurken güçlük çekiyordum. Ameliyat sonrası nefes almam düzeldi, hiçbir problemim kalmadı" dedi.

Literatüre kazandırılacak

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Sivrice de şunları kaydetti:

"Burnundan girip genzine baktığımızda kitlenin oradan başladığını, aşağı doğru sarktığını fark ettik. Bunun üzerine radyolojik değerlendirmeleri yapıldı. MR çekildikten sonra geniş tabanlı ama genzine tutunan bir kitle olduğunu gördük. Özellikle ağız içinde daha aşağıda gırtlak bölgesinde görülen çok nadir vakalardandı. Genizden başlayan kitle aşağı doğru sarkıyordu. Operasyonumuz başarılı geçti, nadir vakalardan olduğu için literatüre bildireceğiz."

Haber Ara