Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Kaynağını bulduk

Dünya Sağlık Örgütü Kovid-19 virüsünün kaynağını araştırmak için özel bir ekip kurdu. Bu ekibin üyelerinden birisi virüsün kaynağının Çin'in güneyindeki vahşi yaşam çiftliklerinin salgınının en olası kaynağı olduğunu söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-18 18:02:46

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Kaynağını bulduk

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 tüm dünyayı etkisi altına aldı. Dünya Sağlık Örgütü virüsün tespit edildiği ilk dönemlerde ‘Çok ciddi bir şey olmadığını' belirtmiş bazı cepheler tarafından da gerekli tedbirleri almamakla eleştirilmişti.

Tüm dünyayı etkisi altına alın Kovid-19 virüsünün kaynağını bulmak isteyen Dünya Sağlık Örgütü bunun için özel bir ekip kurdu.

Bu ekipte yer alan zoolog Peter Daszak, bu çiftliklerden Wuhan'daki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı'na hayvan tedarik edildiğine dair yeni kanıtlar bulduklarını açıkladı.

ABD merkezli NPR radyosuna röportaj veren Daszak'a göre Çin yönetiminin tutumu, ülkenin güneyindeki yarasalarda bulunan koronavirüsün Vuhan'da insanlara ulaşması için en olası yolun bu çiftlikler olduğunu gösteriyor ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara