Dolar

32,2230

Euro

35,1098

Altın

2.466,96

Bist

10.319,96

'Trump, Yemen'de bitmeyen savaş istiyor'

Rus gazeteci yazar Stephen Lendman, Yemen ile ilgili yazısında 'Trump rejimi, olup bitenler için en fazla sorumluluğu üstlenmiş, bitmeyen savaş istiyor, çözüm istemiyor.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-03 08:00:18

'Trump, Yemen'de bitmeyen savaş istiyor'

Timetürk Haber Merkezi

Pravada yazarı Stephen Lendman, Yemen'de devam eden savaşın sonlandırılması için İsveç'te yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını söyledi. 

Son yazısında Yemen savaşını konu alan Lendman, Trump rejiminin Yemen'de bitmeyen bir savaş istediğini ve bundan dolayı da Suudi Arabistan ve BAE'yi desteklediğini öne sürdü. 

İŞTE LENDMAN'IN ÇARPICI ANALİZİNDEN BİR BÖLÜM...

"Yemen'de geçtiğimiz Aralık ayında kabul edildiğinden bu yana ateşkes, sadece isimle mevcuttu. Kavga hiç durmadı. Sadece, işlerin durduğu yerde yürümeden önce, Hodeidah'ın ana liman kenti çevresinden kaçtı.

"TRUMP, BİTMEYEN SAVAŞ İSTİYOR"

Yemen, Washington'un savaşı, Trump rejimi olup bitenler için en fazla sorumluluğu üstlenmiş, bitmeyen savaş istiyor, çözüm istemiyor - aksi takdirde neredeyse yirmi yıllık savaş sona erecekti.

Suudiler ve BAE, ABD saldırganlığı ile ortak olma sorumluluğunu paylaşıyor. Washington'ın saldırdığı diğer ülkeler gibi, ülkede savaş konusunda medeni hiçbir şey yok.

Geçtiğimiz Aralık ayında İsveç'te yapılan barış görüşmelerinde herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş, savaşın devam etmesine izin verilmekten başka bir şey olmamıştır.

Savaşan taraflar arasında varılan sözde anlaşma üzerine yazılan kağıda değmezdi. Suudi/BAE bombalaması ülkenin bazı bölgelerinde devam etti - ABD'nin tam desteği, cesaretlendirilmesi ve verilen silahlarla."

Kaynak: Pravada

Haber Ara