Dolar

32,1922

Euro

34,9672

Altın

2.407,92

Bist

10.400,48

'Nevvar'ı neden öldürdünüz?'

İki yıl önce bugün Yemen’in El-Beyda ilinde ABD’ye ait hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırıda aralarında Arap Yarımadası El-Kaide komutanlarının da olduğu 40 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında Enver el Evlaki’nin 8 yaşındaki kızı Nevvar’da vardı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-30 17:11:40

'Nevvar'ı neden öldürdünüz?'
TIMETURK | HABER MERKEZİ

İki yıl önce bugün Amerikan savaş uçakları Kayfe'ye düzenlediği hava saldırısının ardından paraşütçü komando birlikleri bölgeye indi. Askerlerin, El-Kaide komutanlarından Abdurrauf ez-Zeheb'in evine baskın düzenlediği operasyonda, bölgede uzun saatler şiddetli çatışma sesleri duyuldu.

Söz konusu operasyonda, aralarında Zeheb ile kardeşi Sultan'ın yanı sıra örgüt komutanları vardı. Saldırıda Seyfinnems el-Cufi'nin de yer aldığı 6'sı kadın, 3'ü çocuk 40 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında Enver el Evlaki'nin 8 yaşındaki kızı Nevvar'da vardı.

WhatsApp Image 2019-01-30 at 16.07.19

Operasyon Donald Trump göreve geldikten birkaç gün sonra gerçekleştirildi. Eleştirilere maruz kalan operasyon, Trump tarafından kongrede savunuldu. Trump, Pazar günü kongrede gerçekleştirdiği konuşmasında baskının "daha çok zafer kazandıracak istihbaratlar sağladığını" söyledi.

Trump, ayrıca konuşmasında Savunma Bakanı Mike Mattis'in Ryan Owens'ın "çok başarılı bir operasyonun kahramanı" olduğu yönündeki sözlerine göndermede bulundu.

8 yaşında savunmasız bir kız çocuğu ABD askerlerince bir ev baskınında doğrudan hedef alınarak öldürülmesini dünya sadece izledi. Nevvar'ın Büyükannesi ise ölümü hakkında şu İfadeleri kullandı; "Abdurrahman ne yaptı? Abdurrahman'ın ölüm emrini kim verdi? Oturmuş, arkadaşlarıyla akşam yemeği yiyordu. Nasıl öldürülür? Ne yaptı ki? Niye öldürdünüz?''

Enver el Evlaki'nin kardeşi olan Ammar Al-Aulaqi, Nevvar'ın boynu da dahil birkaç kez vurulduğunu ve hiç bir tıbbı müdahale yapılmadan iki saat boyunca ölüme terkedildiğini yazdı.

Haber Ara