Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Estetik Diş Hekimliği ve Tedavi Yöntemleri

Estetik diş tedavisi son dönemlerde ilgi çeken ve çok fazla merak edilen konuların başında geliyor. Diş Hekimi Feyza Eruyar, estetik diş hekimliği ve tedavi yöntemlerini Timetürk’e anlattı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-18 14:02:02

Estetik Diş Hekimliği ve Tedavi Yöntemleri

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Ağız şeklinizi ve gülümseme kalitenizi iyileştirmek için kullanılır, bu da dişlerin işlevinin ısırma şekli ve gücü açısından iyileştirilmesine kadar uzanabilir.  Sonuç olarak sadece dişleri değil,diş etlerinizi ve dişlerimizin kapanışını da güzelleştiren diş hekimliği dalıdır.

Hangi durumlarda estetik diş hekimliği kullanılır?

Renk değişimine uğrayan,travma ve çürük sebebiyle kırılan,çapraşık,düzensiz ve şekil bozukluğu olan dişlerde,diş etinde renk ve form bozukluğunda,diş eksikliklerinde uygulanır.

Peki hangi tedavi yöntemlerini içerir?

Hepsi bir bütün ve uyumlu olacak halde başlıca yöntemler;

◦ Diş eti estetiği

◦ Diş beyazlatma

◦ Estetik dolgular(bonding uygulamaları)

◦ Porselen laminalar

◦ Zirkonyum kaplamalar

◦ Ortodontik yaklaşımlar

◦ Gülüş tasarımları

Şeklinde sıralayabiliriz.

Gülümseme tasarlanırken ne şekilde yol alınır?

Artık dijital olarak birçok sonucu görebilme hatta somut provasını yapabilme imkanlarımız var.Dolayısıyla öncelikle ağız,yüz ve diş yapısının fotoğrafları,hastanın konuşup gülerkenki dinamik görüntü videoları dijital teknoloji aracılığıyla kayda alınıp dikkatle analiz edilir.

Günümüzde Hollywood gülümsemesi denen yüz,ağız ve diş yapısının bir bütün hali,röntgen bulguları,ağız içi muayene ve en önemlilerinden hasta beklentisinin neler olduğu ışığında değerlendirilerek planlanır.

İdeal gülümsemeyi etkileyen faktörler nelerdir?

Hastamızın cinsiyeti,dişlerin ve yüzün karakteri,diş şekil ve uzunluğu,köşelerinin belirginliğini belirlemedeki parametrelerden biridir.Yaşı aynı şekilde,diş boyunda kısalmalar,yüzey düzensizlikleri,diş eti çekilmeleri,diş aralarının açılması,ağız çevre yumuşak doku kırışıklık ve çökmesiyle desteğin kaybı,diş eti rengine varana kadar hepsi bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Bu konuda tecrübeli,günümüz teknolojisine sahip,estetik algısı yüksek,sadece estetik değil fonksiyonu ve dişin doğal yapısını önemseyerek yaklaşan bir hekim kontrolü ve müdahalesi ile dolu dolu gülümseye kavuşabilirsiniz.

Haber Ara