Dolar

32,4068

Euro

34,7207

Altın

2.420,51

Bist

10.082,77

Davutoğlu'nun bilinmeyen yönleri

Sare Davutoğlu, Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'ın sorularını yanıtladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 10:04:58

Davutoğlu'nun bilinmeyen yönleri

Bütçenin tamamen kendisinin kontrolünde olduğunu söyleyen Sare Davutoğlu, eşi Başbakan Davutoğlu'nun kendine göre daha soğukkanlı olduğunu söylüyor; toplumdaki kutuplaşma da siyasetteki sert dil de onu endişelendiriyor. BÜTÇE KONTROLÜ SARE DAVUTOĞLU'NDA

Sayın Başbakan'la bütçeleriniz ayrı mı?

Hiç ayrı olmadı. Bugünlerde mecburen bütçe tamamen benim kontrolümde. Eskiden ortak bir yerimiz vardı oraya koyardık. Şimdi harcamaları onun maaşından yapıyoruz yetmeyeni ben takviye ediyorum. Şimdi ama hiç ilgilenemiyor, eskiden bilirdi ortak harcamaları. Biraz da güvendiği için herhalde (gülüyor).

ÇOCUKLARI İÇİN HER FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR

Sayın Başbakan çocuklarınızla vakit geçirebiliyor mu?

Azaldı ama çok şükür yine de güzel, kaliteli zaman geçiriyor. Az da olsa her fırsatı değerlendiriyor. Torunlarla da tabii. Geçenlerde bir iftarımız vardı Topkapı Sarayı'nda. Çıktık kızımıza gittik, onu gördük, torunları sevdik. Ben biraz daha fazla vakit geçiriyorum.

Spor yapabiliyor musunuz?

Evin içinde, biraz bahçede yürüyüş, germe hareketleri yapıyoruz. Bu yaşlarda yapmazsak sonra acısını çekeriz.

BAŞBAKAN DÜZENLİ SPOR YAPIYOR

Sayın Başbakan yapamıyor herhalde.

Yapıyor artık. Bir kaç aydır düzenli yapıyor. Evde spor hareketi yapıyor aletle. Koşu bandı, farklı hareketler var. Germe hareketi falan, düzenli bir şekilde yapıyor. Çünkü spor verimi de çok arttıran bir şey ve stresi de boşaltan bir şey.

"SAĞLIĞI İYİ ÇOK ŞÜKÜR"

Sayın Başbakan sizin için “Sare Hanım'ın bizatihi kendisi ilaç” diyor. Sağlığı nasıl?

Sağlığı iyi çok şükür. Öyle çok ciddi bir destek falan da gerekmedi. Yediğine dikkat etmeye çalışıyor her zamanki gibi. Kampanya süresince vitamin takviyesi yaptık sesi için.

BAŞBAKANLIK KONUSUNDA PİŞMANLIK YOK

Geride kalan süreci, seçim sonucunu gözönüne aldığınızda, Başbakanlık konusunda bir pişmanlık yansıttığı oldu mu Sayın Davutoğlu'nun?

Hayır, hiç olmadı. BALKON KONUŞMASI

Seçim gecesinde eşinizin yaptığı balkon konuşmasını nasıl buldunuz?

İyi bir konuşmaydı diye düşünüyorum. Çok rasyonel bir insandır Ahmet Bey. Çok gerçekçi bir şekilde; ‘bu sonuç Türkiye için ne ifade ediyor, Ak Parti için ne ifade ediyor, neler yapmamız lazım?' Ağır başlı bir şekilde değerlendiren, öfkesiz bir konuşma olduğunu düşünüyorum.

Bundan sonra da bu yaklaşımla ve hissiyatla mı devam ettirir?

Kesinlikle. Gerçekçidir, gereği neyse onu yapar. RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Haber Ara