Dolar

32,2488

Euro

34,7830

Altın

2.466,40

Bist

10.361,68

Darbeciler Scud füzesi üretmeye başladı

Akdeniz'de yaşanan gerilimlerin sürdüğü günlerde Mısır'ın yeni bir gizli füze programına başladığı ortaya çıktı. Sina bölgesinde bulunan Jabal hamza füze tesisi'nde başlayan projeyle, Mısır yönetimi 800 ila 1.000 km menzile ulaşabilen scud benzeri balistik füzeler yapmayı amaçlıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-13 16:45:21

Darbeciler Scud füzesi üretmeye başladı
TIMETURK | HABER MERKEZİ

Darbeci general Abdülfettah Sisi tarafından yönetilen Mısır'da son zamanlarda ABD işbirliği ile füze geliştirme projeleri geliştirilmeye başlandı.

Mısır güvenlik kuvvetleri çoğunluğu ABD yapımı olan silahlarla savaş uçakları, savaş helikopterleri, savaş gemileri, füze ve kişisel cephane, geri tepmesiz tüfek, makinalı tabanca, plastik mermi, tabanca ve göz yaşartıcı bomba gibi ayaklanma kontrolü amaçlı ekipmanlarla geniş kapsamda silahlanmıştı.

Aslında bu silahlar geri ödemesiz olarak, ABD, İsrail ve Mısır arasında 1978'de imzalanmış olan aracı mevduat Camp David Barış Anlaşması'ndan beri karşılıksız olarak ABD ordusu bağışıyla sağlanmıştı .

İsrail'den sonra ABD yardımının ikinci büyük alıcısı olan Mısır'ın yılda aldığı askeri ve ekonomik 1.5 milyar dolarlık yardımın 1.3 milyar dolari silahlı kuvvetlere tesis edilmiş durumda. MISIR GİZLİ FÜZE PROGRAMINA BAŞLADI

Mısır, şimdi ABD yardımıyla yeni gizli bir füze programına başladı. Jabal hamza füze tesisi bu gizli program için ayrıldı. Mısır, 800 ila 1.000 km menzile ulaşabilen scud benzeri balistik füzeler yapmayı amaçlıyor.

WhatsApp Image 2019-02-13 at 15.24.44

Füzelerin Mısır'ın Akdeniz'de artan gerilime karşı geliştirdiği ifade ediliyor. Doğu Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilanına hazırlanan Yunanistan, Mısır deniz yetki alanı sınırlandırma anlaşması yapmaya hazırlanıyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Mısır arasında 2013 yılında imzalanan Akdeniz'deki doğalgaz yatakları ile ilgili anlaşma nedeniyle Mısır ile Türkiye arasında ipler tekrar gerilmişti. Gizli Füze programının İsrail'in güvenliği ve Türkiye'nin Akdeniz'de attığı adımlara karşılık yapıldığı düşünülüyor.

Haber Ara