Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Yüksekdağ: Barajla birlikte AKP iktidarını da yıkacağız

HDP Eş Genel Başkanı Yüsekdağ, “Sadece barajı değil, barajla birlikte AKP iktidarının ve onun eski Türkiyesini de yıkacağız. Yeni bir ülke kuracağız” dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-09 21:55:36

Yüksekdağ: Barajla birlikte AKP iktidarını da yıkacağız

Ajansların haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Maraş'ta düzenlenen mitinginde konuştu.

Yüksekdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bir Cumhurbaşkanı var bir de kendisine başbakan diyen yaveri var. Tabi bize güçleri yetmediği için iki kişi çalışıyorlar. 13 yıl yandaşlarını kalkındırdılar şimdide ellerinde Kur-an'la miting meydanlarını dolanıyorlar.

“Diyaneti kaldıracağız dediğimiz için bize din düşmanı diyorlar. Devletin kurumlarının saltanat sürmek için kullanamayacaksınız. Milyonlarca Alevi'yi yok sayamayacaksınız. Halklarımızın sömürülmesine, din sömürüsüyle yeni zenginlerin türemesine izin vermeyeceğiz.

“Siyasettir bu, kimileri merhaba der, kimileri ise elveda. Biz'ler yeni yaşama ve siyasete merhaba diyen bir gücüz. AKP ise elveda diyor. Ülkenin diktatöre değil, demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye halkları artık bu yüzsüzlüğe, ahlaksızlığa izin vermeyecek. Siyaset de ahlak ister. Biz yalnızca siyasetin değil, büyük insanlık ahlakının mücadelesin veriyoruz.

“Daha barajı yıkmadık ama yıkma ihtimalimiz bile onları dehşete düşürdü. Onları bir de o barajı yıktan sonra görün. Maraş artık katliamlar yaşamayacaktır. Maraş'ın adı artık bir katliam adı ile anılmasın diye barajı aşacağız.

“Bu baskıcı ve kirli siyasetten faydalananlar yarın sizden medet umacaklar. Aşacağımız şey sadece baraj değildir. Türkiye'nin uyuyan gücünü uyandıracaktır. Sadece barajı değil, barajla birlikte AKP iktidarının ve onun eski Türkiyesini de yıkacağız. Yeni bir ülke kuracağız.”

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara