Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

TSK köy bombaladı, 8 sivil öldü iddiası

TSK’ya ait savaş uçaklarının sivillerin bulunduğu Kandil’in Zergele Köyü’nü bombalaması sonucu 8 sivilin hayatını kaybettiği, 15’in de ağır yaralandığı iddia edildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 19:13:32

TSK köy bombaladı, 8 sivil öldü iddiası

Devam eden eden hava operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları PKK'nın Kandil, Zap, Metina, Haftanin ve Hakurk alanlarını bombaladı. Sosyal medya üzerinden ve bazı haber sitelerinde de dillendirelen bilgilere göre, TSK uçaklarının Kandil'in Zergele Köyü'nü bombaladığı 8 köylünün öldüğü, 15'nin de yaralandığı iddia edildi.

İMCTV.com'un Rojnews ve Fırat Haber Ajansı'na dayandırdığı haber şöyle:

Rojnews'in haberine göre, savaş uçakları PKK alanlarına yönelik bombardıman sırasında sivillerin yaşadığı Kandil'in Zergele Köyü'nü de bombaladı. Bombardıman sonucu ilk belirlemelere göre 8 sivil yaşamını yitirdi, 15 sivil de ağır yaralandı.

Sabah 04.00 sıralarında yapılan bombardımanda, Zergele Köyü'ne 8 füzenin isabet ettiği köyde birçok evin isabet alındığı belirtildi. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Fırat Haber Ajansı (ANF) saldırıda yaralananların Erbil ve Soran bölge hastanelerine kaldırıldığını belirtti.

Savaş uçaklarının Kandil üzerindeki hareketlilik ve bombardımanları da sürüyor. Hava hareketliliği Gare, Haftanin, Metina ve Zap etrafında de sürüyor.

2011 yılının Ağustos ayında Kandil'e hava saldırısı düzenleyen TSK'nın 21 Ağustos'taki bombardımanında 7 kişilik bir aile hayatını kaybetmişti.

Haber Ara