Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump ailesinden 13 kişinin yakın koruma süresinin uzatıldığı iddia edildi

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın görevden ayrılmadan önce Gizli Servis’in ailesinden 13 kişiye yönelik korumasını 6 ay daha uzattığı iddia edildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-21 18:33:36

Trump ailesinden 13 kişinin yakın koruma süresinin uzatıldığı iddia edildi

Washington Post'a konuşan bir kaynak, Trump'ın Gizli Servis'in aile bireylerine yönelik korumasını 6 ay daha uzattığını bildirdi.

Kimliğinin gizli kalması koşuluyla konuşan kaynağa göre Trump, vergi mükellefleri tarafından finanse edilen korumayı, başkanlığı sırasında ailesinin her üyesine kadar genişletmek istedi.

ABD'de genel olarak, görevden ayrıldıklarında başkanlar ve birinci dereceden aile bireylerine koruma sağlanıyor.

Federal yasaya göre, Trump'ın yanı sıra eşi Melania ve oğlu Barron Gizli Servis korumasından yararlanma hakkına sahip.

Ancak Trump ve eşi Melania ömür boyu korunma hakkına sahipken, 14 yaşındaki oğulları Barron 16 yaşından sonra bu hakkı kaybedecek.

Söz konusu kaynağa göre, Gizli Servis, Trump'ın yanı sıra eşi Melania, oğlu Barron Trump, kızı Ivanka Trump, damadı Jared Kushner ile bu çiftin çocukları, oğulları Donald Trump Jr. ve Eric Trump'ın çocukları ve eşleri ile Trump'ın küçük kızı Tiffany Trump'ı 6 ay daha koruyacak.

Eski Başkanlar Bill Clinton ve George W. Bush, görevlerinden ayrıldıktan sonra çocuklarının korumasını genişletti. Barack Obama da, iki kızı için de genişletilmiş koruma istedi.

Şark'ulAvsat

Haber Ara