Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Soylu: Çizgimiz aynen devam ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ağrı'da çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 22:10:27

Soylu: Çizgimiz aynen devam ediyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Ağrı İl Başkanlığını ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çözüm Süreci'nin Türkiye'ye sağladığı faydaların gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Soylu, AK Parti'nin bütün siyasi riskleri göze alarak Türkiye'nin huzuru ve barışı için Çözüm Süreci'nden yana olduğunu anlattı. 

 AK Parti'nin son 13 yıldır Türkiye'nin gelişimi, demokratikleşmesi, zenginleşmesi ve kardeşlik hukukunun sağlanmasına yönelik adımlar attığını vurgulayan Soylu, "Çözüm Süreci'nde dün ne söylüyorsak, bu ülke için ne kadar önemli olduğunu iddia ediyor ve ortaya koyuyorsak bugün de o sürecin hem ülkemize olan faydalarını hem milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine olan faydalarını bugün yok görmeyiz. Çizgimiz aynen devam etmektedir" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da partisinin il teşkilatı istişare toplantısında  konuştu.

Ünal, konuşmasında, "(Çözüm Süreci) Ey HDP, bu sorunun çözümüyle ilgili siz hangi değişikliğe gittiniz? Siz hala silahın vesayetini kabul ediyorsunuz. Demokratik siyasetin egemen olması yönünde güçlü bir irade ortaya koymuyorsunuz. Siz terörle, ölümle, şiddetle aranıza kesin bir çizgi koymuyorsunuz" dedi.

"Biz Suriye'de Türkmen, Kürt, Arap ayırt etmezken bunlar ayırt ediyor değil mi?" ifadelerkini kullanan Ünal, "Kürt olunca kıyameti koparıyorlar, Arap ve Türkmen zulüm görünce seslerini çıkarmıyorlar. Bunun adı mazlumun yanında olmak değil, ırkçılıktır" şeklinde konuştu.

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgede DAEŞ ile gerçek anlamda mücadele eden ve geçişleri engelleyen tek ülkeyiz. Bin 300 kişiyi kaynak ülke dediğimiz geldikleri ülkelere geri göndermişiz, 15 bin kişiyi yakalamışız ama gönderdiğimiz kaynak ülkeler tekrar DAEŞ'e katılmaları için bizim gönderdiğimiz kişilerin çıkmasına göz yummuşlardır."

Haber Ara