Dolar

32,2011

Euro

35,0081

Altın

2.515,84

Bist

10.739,57

Sabah: PKK kadrolarını mobilize ediyor

Suriye sınırında PYD'nin IŞİD'in kontrolündeki Tel Abyad'ı ele geçirmesinden sonra güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 04:27:11

Sabah: PKK kadrolarını mobilize ediyor

PYD'nin silahlı kolu YPG güçlerinin IŞİD'in elindeki Tel Abyad'ı ele geçirmesinden sonra "etnik temizlik" gündeme gelmişti. Türkiye, sınırdaki bu iddilardan rahatsızlığını açıklamaştı, son bilgilere ve Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıda da önemli ayrıntılar verildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan 4.5 saatlik Bakanlar Kurulu toplantısında sınırdaki gelişmeler, terörle mücadele, çözüm süreci ve hükümet kurma çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda şu tespitler dikkat çekti:

Bölgenin tümüyle PYD ve IŞİD'ın kontrolüne geçmesi Türkiye için "tehdit". Sadece göç dalgası değil, IŞİD'in saldırıları, PKK'nın stratejik noktalarda kümelenmesi ve sınırda olası bir devlet yapısı önemli risk.

PKK bölgedeki çatışmalardan istifade ederek kadrolarını mobilize ediyor. PYD, Kürt koridoru provası yapıyor. Kuzey koridorunun "oldu bittiye" getirilmesine izin verilmeyecek.

Kürt koridorunun Afrin'e uzanması ile birlikte Hatay'a dayanması Türkiye için büyük bir tehlike. PKK, Amanos'ta ve Hatay'ın belli bölgelerinde güç kazanmaya çalışıyor.

Çözüm süreci devam edecek. Bugüne kadar siyasi muhatap olarak HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı.

Haber Ara