Dolar

32,4309

Euro

34,7557

Altın

2.432,74

Bist

10.082,77

Saadet, 'İmam dövdüler' haberini yalanladı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Saadet Partililerin bir cami imamını dövdüğü iddialarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. İşte detaylar:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-02 15:27:40

Saadet, 'İmam dövdüler' haberini yalanladı

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen "Kamalak'ın korumaları imam dövdü" haberiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Haberi yapan İhlas Haber Ajansı'nı eleştiren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı açıklamasında, "Haberciliğin en temel kurallarını hiçe sayarak ve yanlı bir şekilde hazırlanan haberde suç isnat edilen Saadet Partililerin görüşlerine yer verilmemesi. haberin doğruluğunun sorgulanmasına yeterli nedendir" ifadeleri yer aldı.

Haberde darp edildiği belirtilen kişinin imam değil müezzin olduğunu belirten Saadet Partisi, Sultangazi'de seçim çalışması yürüten partililerin iddia edildiği gibi müezzinin evine konuk olmadığını savundu.  Seçmene yönelik çalışma yürüten Saadet Partililerin müezzin tarafından sözlü şekilde tahrik edildiğini iddia eden Saadet Partisi, müezzinin kadınlar arasındaki bir konuşmaya dahil olarak "Gelin bana da anlatın" demesiyle gerginliğin başladığını belirtti. Müezzinin Saadet Partili kadınlara, “Başkanlık sisteminde başörtünüzün artık bu şekilde bağlanmasına gerek kalmayacak, çünkü o zaman kadınlar devlet başkanının helali olacak” şeklinde hakaret ettiği ve  “Biliyor musunuz, bize göre yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur'a helaldir. Dinsiz imansız, kitapsızsınız” dediği öne sürülürken habere konu müezzin tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Gerginlik sonucu Saadet Partili bazı kişilerin olayla ilgili müezzinle görüştüğü ve itişmeler yaşandığı belirtilirken müezzinin darp edildiği yalanlandı.

Öte yandan haberde yer alan "Saadet Partisi'ne oy vermeyen kafirdir" ifadelerinin partililere ait olmadığını savunan Saadet Partisi açıklamasında, müezzinle ilgili hem Diyanet İşleri Başkanlığı'na hem de savcılığa şikayette bulunduğu dile getirildi.

İhlas Haber Ajansı tarafından bugün yayınlanan bir haberde, Saadet Partisi'ne oy vermeyeceğini söyleyen bir imamın partililer tarafından darp edildiği öne sürülmüş ve ajans tarafından yayınlanan videoda da konuşan kişilerin Saadet Partilileri suçladıkları ifadeler yer almıştı. 

Haber Ara