Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Önder'den kritik çözüm süreci açıklaması

Sırrı Süreyya Önder çözüm süreciyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-04-30 11:51:21

Önder'den kritik çözüm süreci açıklaması

İmralı heyetleri içinde yer alan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci'nin yerde kaldığını söyledi. Önder, "Ortada masa yok diyen bir hükümet varsa, bize göre yolun sonudur" ifadesini kullanan Önder, "Artık bunu toparlama görevi hükümetindir. O da ne şartla olur? Hükümetin bize verdiği sözlere ve mutabakatlara sahip çıkacağını deklare etmesiyle olur" diye konuştu.

Bugün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Kentsel dönüşümü afet başımıza gelmeden düşünmemek gibi. Fakat kentsel dönüşümün akıbetine çok benziyor. Tıpkı depreme karşı konutlarımızı güvenceya kavuşturacağız diye yola çıkıp zengin müteahitlerin ortaya çıkması ve lüks konutların ortaya çıkması gibi. Sürecin akibeti de biraz buna benzedi." dedi.

Önder açıklamasında, "Cumhurbaşkanının itibarsızlaştırma çabası hükümetin sahip çıkmamasıyla süreç an itibariyle ortada kalmıştır" şeklinde konuştu

"Masa var koltukları boş. Cumhurbaşkanı o kadar itibarsızlaştırdı ki artık kim, heyetler yer almayı kabul eder" diyen Önder şunları söyledi:

"İktidar blogu ortadan ikiye bölünmüş durumdadır. Bir tarafından Cumhurbaşkanı geri tarafından hükümet bunlar da kendi içerisinde birçok parçaya bölünmüş durumdalar. Biz isterdik ki, hatta İmralı Müzakere heyeti olarak bir gün de buna pay bıraktık. Biz isterdik ki 'Cumhurbaşkanı ortada masa yok, taraf da yok Kürt sorunu da yok' dediği zaman Sayın Davutoğlu yada Sayın Akdoğan yada çözüm kurulunun üyelerinden herhangi birisi çıksın 'Sayın Cumhurbaşkanı bu mesele öyle değil biz de muhahaplarımızla böyle mutabık kalmadık' desinler diye birgün bekledik."



Haber Ara