Dolar

32,2840

Euro

34,9878

Altın

2.450,29

Bist

10.173,42

MİT tırlarını durduran savcılara tutuklama

Adana'da MİT tırlarının durdurulması kararını veren 4 savcı hakkında devam eden soruşturmada tutuklama talebi çıktı. Eğer talep mahkeme tarafından da kabul edilirse 4 savcı tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-06 17:57:49

MİT tırlarını durduran savcılara tutuklama

Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturmada tutuklama talebi çıktı. MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili devam eden dosyada, bazı savcı ve askerlerin casusluk faaliyeti yürüttüğü öne sürülüyordu. 

Timetürk'ün ulaştığı bilgilere göre, Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ne HSYK müfettişi tarafından verilen tutuklama talebinden 4 savcı ve 1 kurmay albayın ismi yer alıyor. MİT tırlarının durdurulduğu dönemde Adana Başsavcısı olarak görev yapan Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana başsavcı vekili Ahmet Karaca, Adana'da MİT tırlarını durdurarak tırların taşıdığı yükleri kayıt altına alan Savcı Aziz Takçı ve Hatay'da MİT tırlarını aramak için Adana'dan Kırıkhan'a giden ancak valilik tarafından arama yapması engellenen Özcan Şişman'ın tutuklanması için HSYK müfettişi tarafından kaleme alınan talep yazısı mahkemeye teslim edildi.

Mahkemeye tutuklanması ile ilgili rapor sunulan kurmay albay ise tırların durdurulduğu dönemde Adana İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Kurbay Albay Özkan Çokay.

Süreçle ilgili soruşturma yürüten HSYK Başmüfettişi'nin talebi doğrultusunda 'suç yeri'ne en yakın ağır ceza mahkemesi tarafından verilen kararla 5 ismin "cebir ve şiddet kullanarak T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teşebbüs etmek, devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçundan tutuklanabilecekleri belirtiliyor.

Haber Ara