Dolar

32,3790

Euro

34,5960

Altın

2.386,44

Bist

10.045,74

Mimar Rıza Uçan AK Parti'den Sultanbeyli belediye başkan aday adayı oldu

Mimar Rıza Uçan AK Parti'den Sultanbeyli belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Önceki gün resmi başvurusunu yapan Uçan, uzun yıllardır Güngören Belediyesi'nde İmar Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden sorumlu Güngören Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

6 Ay Önce Güncellendi

2023-11-23 15:05:50

Mimar Rıza Uçan AK Parti'den Sultanbeyli belediye başkan aday adayı oldu

Mimar Rıza Uçan AK Parti'den Sultanbeyli belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz gün resmi başvurusunu yapan Uçan aday adaylığını şu ifadelerle duyurdu:

"1986 yılında Gümüşhane'den taşınıp İstanbul'un Sultanbeyli ilçesine yerleşen ve Sultanbeyli'de yaklaşık 40 yıldır ikamet eden bir ailenin evladı olarak, devletimizin imkanları sayesinde edindiğim mimarlık mesleğimi, ülkeme, milletime ve semtime karşı taşıdığım sorumluluk bilinciyle, “TÜRKİYE YÜZYILI”nda, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde AK kadrolarla birlikte en etkin şekilde hizmet etme arzusu ile 22.11.2023 tarihinde Güngören Belediye Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevimden ayrılarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkan aday adayı oldum."

4_2

RIZA UÇAN KİMDİR?

  • 1984 yılında Gümüşhane'de doğdu, 1987 yılında İstanbul'a taşındıktan sonra ilk, orta ve lise
    eğitimimi İstanbul'da dereceyle tamamladı.
  • Lisans eğitimine 2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde başlayarak dereceyle bitirdikten sonra Bahçeşehir Üniversitesinde Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı.

33

  • Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü tamamlayarak Hukuk Fakültesine geçiş yapmak üzere eğitim hayatını devam ettiriyor.
  • Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmaya başladı.
  • 2008 yılında İBB İmar Müdürlüğünde sözleşmeli teknik personel olarak çalışmaya başladı.
  • Devam eden süreçte İBB bünyesinde Planlama Müdürlüğünde sırası ile raportör, şef, müdür yardımcısı ve son aşamada Planlama Müdürü olarak görev yaptı. Aynı zamanda dönemsel olarak vekâleten İmar Daire Başkanlığı görevini yürüttü, İBB iştiraklerinden İSPARK ve OTOBÜS AŞ'nin yönetim kurullarında ve Kültür Turizm Bakanlığı Koruma Bölge Kurullarında görev aldı.

11

  • 2019 yerel seçimlerinin ardından Güngören Belediye Başkanlığında İmar Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

Haber Ara