Dolar

32,3655

Euro

34,7974

Altın

2.394,07

Bist

10.269,01

Meclis haftaya yoğun başlıyor! İşte gündemdeki konular

Türkiye Büyük Millet Meclisi, önemli yasal düzenlemeleri ele almak için yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Meclis Genel Kurulu'nda, Sanayi Komisyonu tarafından onaylanan enerji teklifi görüşülecek.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-04 08:57:20

Meclis haftaya yoğun başlıyor! İşte gündemdeki konular

Türkiye Büyük Millet Meclisi, önemli yasal düzenlemeleri ele almak için yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Meclis Genel Kurulu'nda, Sanayi Komisyonu tarafından onaylanan enerji teklifi görüşülecek. Bu teklife göre, denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecek ve içme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri bu düzenlemenin dışında tutulacak.

Ayrıca, sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatının yasal altyapısı bu teklifle oluşturulacak. Hem yerli hem ithal doğalgaz, LNG tesisleri aracılığıyla dünya piyasalarına sunulabilecek.

Meclis'e sunulması beklenen 8'inci yargı paketi içerisinde ise öne çıkan bir başlık, özel bir Tazminat Komisyonu'nun kurulması olacak. Makul sürede yargılanma hakkının ihlaliyle ilgili başvurular bu komisyona yapılacak ve haksız tutuklamalardan kaynaklı maddi-manevi hak kayıplarına ilişkin tazminat başvurularında Komisyon, 3 ay içinde karar verecek. Bu sayede, Anayasa Mahkemesi'nin geri gönderdiği 70 bin dava dosyası hızla çözüme kavuşturulacak. Yargı paketi aynı zamanda, kanun yollarına başvuru sürelerini uzatacak, itiraz, istinaf ve temyize başvuruları ise 7 günden 2 haftaya çıkaracak. Ayrıca, denetimli serbestlik hükümlerinde değişiklik yapılması da mümkün olacak.

Haber Ara