Dolar

32,4316

Euro

34,8125

Altın

2.441,95

Bist

10.082,77

“Kürtçe tabelalara vergi indirimi uygulayacağız.”

Diyarbakır’da büyükşehir belediyesini kazanan DEM Partili belediye eş başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ile Doğan Hatun, beş yıl süre ile yapacaklarını anlattı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-13 21:47:24

“Kürtçe tabelalara vergi indirimi uygulayacağız.”

t24 sitesine konuşan eş başkanlar, kayyımın kapattığı kurumları tekrar açacaklarını, belediyelerin tabelalarını çok dilli yapacaklarını ve Kürtçe tabelaya vergi indirimi uygulayacaklarını açıkladı.

Serra ve Hatun'un Diyarbakır'da yapacakları faaliyetlere dair açıklamalarından önemli bir bölüm;

"Kürtçeyi tabelalarda daha fazla göreceğiz"

"Dil-kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kürtçenin kurmanci, zazaki lehçelerinin her ikisini de çok dilli belediyecilik kapsamında geliştireceğiz. Çok dilli belediyecilik kapsamında belediyelerin tabelalarını değiştireceğiz. Sur belediyesindeki tabelamız da çok dilli tabeladır. O tabelayı da tekrar asacağız. Bütün tabelalarımızı da kendimizden başlayarak topluma da esnafın da kendi tabelasını değiştirme talebi olursa teşvik edeceğiz. Gerekirse reklam ücreti ve benzeri tabela değiştirme konusunda halkımıza yardımcı olacağız. Önümüzdeki dönemde Kürtçeyi tabelalarda daha fazla göreceğiz."

“Kürtçeyi tabelaya vergi indirimi uygulayacağız”

"Ayrıca işyerlerinde Kürtçe isimleri tercih edecek olan işletme sahiplerine vergi indirimi uygulayacağız. Bu coğrafyanın zenginliği olan Kürtçenin yaşaması için pozitif bir ayrımcılıktır. Buna ek olarak şunu da söylemek gerekiyor; hakikaten bu kentin çok önemli bir tiyatro hafızası var. Kürtçe tiyatro üretimleri aynı zamanda Kürtçe kent konservatuvarlarını yeniden açacağız. Aram Tigran ve Cegerxwin kültür merkezleri, her ikisi de bu kentte iki yıl boyunca müzik, sinema, tiyatro; farklı sanat alanlarında Kürtçe konservatuvar eğitimleri vermiş yerlerimizdir. Onlar da ya kapatıldı ya devredildi. Onları da yeniden açacağız. Daha fazlasını açacağız. Çünkü burası artık iki milyonluk bir kent. İlçeler daha rahat erişebilecekleri bir yerde kültür merkezi, dil merkezi ve dil kursları istiyorlar."

Haber Ara