Dolar

32,5032

Euro

34,9648

Altın

2.430,20

Bist

9.799,81

Kritik dava başladı: İmamoğlu herkesi Saraçhane'ye çağırdı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın 4. Duruşması bugün gerçekleşiyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-14 15:27:40

Kritik dava başladı: İmamoğlu herkesi Saraçhane'ye çağırdı!

İmamoğlu'nun YSK üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada kararın açıklanması beklenen duruşma bugün görülüyor. İmamoğlu'nun 2 yıldan fazla ceza alması durumunda siyasi yasaklı olacağı duruşmada İmamoğlu'nun avukatlarının 'reddi hakim' talebi reddedildi.

4 YIL 1 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 11 Kasım tarihinde görülen duruşmada savcı mütalaasını açıkladı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında İmamoğlu'nun ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılmasını isterken, siyasi yasak uygulanmasını da talep etti.

Anadolu Adalet Sarayı'nda, saat 11.00'de başlayan duruşmaya 16:00'ya kadar ara verildi.

"HERKESİ SARAÇHANE'YE DAVET EDİYORUM"

Ekrem İmamoğlu, duruşmanın görüleceği kritik günden Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

İmamoğlu paylaşımında '16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane'dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum.' açıklamasında bulundu.

İmamoğlu'nun yanı sıra Canan Kaftancıoğlu da İstanbulluları Saraçhane'ye çağırarak şunları söyledi:

"Ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok. Bütün iddialar, bütün söylenenler, somut, belgeli şekilde defalarca çürütülmesine rağmen her şey ortadayken avukatların yine hiçbir talebi kabul edilmeden sizler burada Ekrem başkanın hakkın, hukukun, adaletin yanındayken davaya bugün karar verilmek üzere 4'e kadar ara verildi.

Görünen o ki bugün saat 4'te mahkeme yeniden toplanacak ve karar verilecek. Biz bugün 4'te mahkemede olurken sizlerin hepinizi bir kez daha teşekkür ederken Saraçhane'ye, Ekrem başkanın yanına yolluyoruz. Bugün burada olan arkadaşlarımızı ve bütün İstanbulluları mahkeme saatinin başladığı andan itibaren Ekrem başkanımız Saraçhane'de bekliyor."

AKŞENER'DEN İMAMOĞLU'NUN ÇAĞRISINA YANIT

İmamoğlu'nu sosyal medyadan yaptığı çağrıya Akşener'den yanıt gecikmedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter hesabından "Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz" paylaşımında bulundu.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İBB başkanlığı seçiminin 6 Mayıs'ta iptal edildiği, yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği, 4 Kasım tarihli basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor.

İddianamede İmamoğlu'nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor.

İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

Haber Ara