Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kılıçdaroğlu’ndan ''İmamoğlu'' kararına ilişkin açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mahkemenin İmamoğlu hakkında hapis cezası kararı vermesini değerlendirdi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-15 10:48:35

Kılıçdaroğlu’ndan ''İmamoğlu'' kararına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı ceza ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yargı Saray'dan gelen talimata göre hareket ediyor” diyen Kılıçdaroğlu “Bu milli iradeye bir darbedir. Bu tablo demokrasilerde yaşanmaması gereken bir tablo. Kaftancıoğlu'na da siyasi yasak getirildi. Geri adım atacağımızı sanıyorlar atmayacağız. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bu ülkenin halkı demokrasi, yargı bağımsızlığı istiyor" açıklamasında bulundu.

Küçükkaya'nın "Bu karar nasıl çıkabilmiş hukuken?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "YSK'yla ilgisi yok bunun, tutanaklarda var. O dönem soru soran Fox muhabirine de soruyorlar. Ben Sayın İmamoğlu'na sakın üzülme, herkes senin harcadığın emeği görüyor. İstanbullulara hizmet etmeye devam et dedim” diye konuştu.

“Tabi ki üzüldük, olay bir demokrasi, milli iradeye saygı duyulması olayı” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP'li belediyeler için özel birimler olduğunu biliyorum. Aşama aşama hayata geçirmeye çalışıyor, yargıçların gücünü arkalarına almak istiyorlar. Bizlerse halkın iradesini arkamıza alıyoruz. 16 milyon İstanbullunun hakkı gasp edilmiştir. Hala bu ülkede hukukun üstünlüğü çerçevede karar veren hakimler, yargıçlar var. Biz onlara güveniyoruz. Eğer bu ülkede adalet varsa Yargıtay'dan dönecektir" ifadelerini kullandı.

Kararın onanacağını düşünmediği dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kararın onanacağını düşünmüyorum. Bu ülkenin namuslu hakimleri var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Küçükkaya'nın "Kararın açıklanması sonrası Akşener sizi aradı mı?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kararın açıklandığı gün Almanya'da olması eleştirilere neden olmuştu. Eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Benim İngiltere'ye, Almanya'ya gidişim ülkenin Türkiye'nin hızla büyümesi, kalkınması, bölgesinde söz sahibi haline gelmesidir. Bu gezileri yaparken herkesin müsait olduğu zaman çerçevesinde program yapılır. Biz de Almanya'ya bu çerçevede gittik. Normalde davaya bakıldığında beraat bekliyorduk. Beklemediğimiz bir olay oldu. Yaptığım görüşmeleri kesmek zorunda kaldım" diye konuştu.

Haber Ara