Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu ''cumhurbaşkanı adayı'' için Erdoğan'a şartını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda açıklamalarda bulundu.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-06-17 14:22:33

Kılıçdaroğlu ''cumhurbaşkanı adayı'' için Erdoğan'a şartını açıkladı

Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı'na katılan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde kuracakları strateji ve planlama örgütüyle, her alanda yapılacak planlamalarla sağlıklı kararlar alınacağını söyledi.

ADAYLIK İÇİN ŞARTINI AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sert ifadeler kullandığının belirtilmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir televizyon programına katılması durumunda cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağını belirtti.

"TERÖRE DESTEK VEREN NATO ÜLKELERİ VAR"

Türkiye'nin, Rusya ile Ukrayna arasında izlediği politikaya ilişkin özel bir eleştiri getirmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki tutumuna ilişkin ise şunları kaydetti:

"Terör konusunda en ağır maliyeti ödeyen ülke Türkiye'dir. İster Finlandiya ister Norveç ister Almanya ister Amerika kim olursa olsun, NATO'nun gündemine kesinlikle terör konusu ele alınmalı ve terörün en azından NATO'ya üye olan bütün ülkelerde sonlandırılması için ortak çaba harcanması lazım. Türkiye'nin öteden beri yapması gereken ilk iş bu. Teröre destek veren NATO üyeleri var. İsveç, evet, Norveç evet, bütün bunlar var. Bu yeni ele alınması gereken bir konu değil. Öteden beri ele alınması gereken temel bir konuydu ve hala ele alınması gereken temel bir konu. Biz zaten o konuda yanlış yapıyorsunuz diye bir şey söylemedik."

Haber Ara