Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Karamollaoğlu: İsrail ve Batı 200 yıl önceki kodlarına döndü

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin'in İsrail'e domates satışı iddialarıyla ilgili görevden alınmasını eleştirerek, 'Bu iyi niyetle bağdaşmıyor' dedi. Karamollaoğlu, Batı'nın Gazze'deki olaylara destek vermesini eleştirirken, 'İsrail ile ilişkilerin bu şekilde sürdürülmesi kabul edilemez. İsrail ve Batı dünyası, geçmişteki kodlarına geri döndüler gibi görünüyor' ifadelerini kullandı.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-22 17:31:30

Karamollaoğlu: İsrail ve Batı 200 yıl önceki kodlarına döndü

Saadet Partisi Genel Başkanı, TV 5 yayınında yaptığı açıklamalarda İsrail'in Gazze'deki olaylarına değinirken aynı zamanda iddia edilen domates satışıyla ilgili olarak da Erdemli İlçe Başkanı'nın görevden alınmasını değerlendirdi. Parti tarafından yapılan açıklamada, "Gerekli görülen durumda Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin, görevinden alınmıştır" denilmişti.

Karamollaoğlu, konuyla ilgili şunları dile getirdi: "Teşkilat Başkanımız bu konuda bir açıklama yaptı. Beklenmeyen bir durumdu. Görünüşe göre domates ihracatı yapıyormuş ve prensiplerimizle uyuşmadığı için görevden alındı. Bu iyi niyetle bağdaşmıyor."

Ayrıca, "Hasan Bey'in vefatıyla mecliste grubumuzun düşeceğini düşünenlerin beklentileri boşa çıktı. 4-5 farklı siyasi parti, 'hemen bir kişiyi veririz' dediler" diyen Saadet Partisi lideri, "İsrail ile ilişkilerin bu şekilde devam etmesi kabul edilemez. İsrail ve Batı dünyası, sanki 200 yıl önceki kodlarına geri dönmüş gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Asgari ücret zammına ilişkin olarak ise Karamollaoğlu, "Bizim için asgari ücretin hedefi açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olmalıdır. Eğer 'muazzam' denilen rakamlar yüzde 50 ise, Allah garibanın yardımcısı olsun. Bu ekonomi yönetimiyle kesinlikle ekonomiyi düzeltemezler. Onların tek derdi kredi bulmak ve bunun ödemelerini halkın sırtına vergilerle yüklemek" uyarısında bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin her yerinde seçime gireceklerini ve ortak adaylar belirleyebilmeleri durumunda büyük bir fırsat elde edeceklerini ifade etti.

Haber Ara